Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Megszólalt Kis Grofó az apja halála után: Több családtagja is elkapta a vírust!

Hiába telnek a na­pok, egy szemernyit sem enyhült Kis Grófo fájdalma, amit az édesapja hiánya okoz. Mint arról a Bors is beszámolt, Kozák László Grófo, az autentikus cigány zene királya december harmadikán hunyt el koronavírus fertőzésben. A betegséget több családtag is elkapta akkor, de míg a fiataloknak szerencséjük volt, és felépültek, addig a család feje sajnos elvesztette a harcot. A halála váratlan volt, Kis Grófóék napokig önkívületi állapotban voltak a fájdalomtól. A családfő temetésén híres muzsikusok zenéltek.

Kozák László temetésén Szolnokon kivetítő is volt © Dombóvári Tamás

A zseniális művész három hete nyugszik a földben, azóta a családjára egy karácsony és egy szilveszter köszöntött. Éle­tük legnehezebb ünnepei voltak ezek.

„Mindennap nehéz, ólomlábakon múlik az idő. A karácsony és a szilveszter egyébként is jeles ünnep számunkra, apám nélkül így különösen fájdalmas napokon vagyunk túl” – mond­ta a Bors megkeresésére Kis Grófo, aki a temetés óta először szólalt meg.

Öccsével dalt ír majd apjához © Bors

Még nem ocsúdtunk fel a sokkból, még mindig mardossa a szívünket a bánat. Hiába mondják, hogy majd idővel jobb lesz, tudom, hogy ennek így kellene lennie, de ezt ebben a percben még nem tudom elhinni, elfogadni, felfogni. Talán majd enyhül kicsit, de elmúlni sosem fog

– tette hozzá a fiatal muzsikus, majd így folytatta:

Bízom benne, hogy ha majd jön a tavasz, és talán újra dolgozhatunk, az eltereli majd valamennyire a figyelmemet a gyászról. A munkába akarok temetkezni. Az öcsémmel, Pistivel az a legfontosabb számunkra, hogy az édesapánk örökségét tovább vigyük. Azt mondogatjuk egymásnak, hogy erősnek kell lennünk, és el kell végeznünk azt a munkát, amit apánk vár tőlük. Az ő útján megyek tovább, az ő emlékét ápolom. Méltón szeretnénk képviselni őt, folytatni azt, amit elkezdett. Tudom, hogy ő is ezt szeretné, ezt várja a fiaitól.

 

KAPCSOLÓDÓ
Félholtan találtak Törőcsik Mari fiára
Kis Grófo úgy érzi, hogy apja munkásságát kötelessége követni © Bors

Kis Grófo azt mondja, hogy mindenképpen ír majd egy dalt az édesapjához.

– Születni fog egy nóta, ami apám emlékére csendül majd fel, de még kell egy kis idő. Érzelmileg egyelőre képtelen vagyok egyetlen hangot is énekelni, ha róla van szó.

 

Mindössze 49 évet élt az autentikus roma muzsika koronázatlan királya © Dombóvári Tamás
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!