Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

2012-ben egy denevérürülékkel borított kínai bányából indulhatott a koronavírus

Hat kínai bányász lehetett az első fertőzött még nyolc évvel ezelőtt. Hárman közülük nem élték túl a betegséget.

Hat kínai bányásznak is a napjainkban terjedő koronavírushoz hasonló tünetei voltak még 2012-ben. Közülük hárman később meghaltak, szövetmintáikat pedig elküldték a Vuhani Virológiai Intézetnek, írja a Daily Star az Independent Science News júliusi cikkére hivatkozva.

A hat férfi együtt dolgozott egy Jünnan tartományban található bányában, amikor mindegyiküknél a tüdőgyulladáshoz hasonló tünetek jelentkeztek. Valamennyien magas lázra és fejfájásra panaszkodtak, amihez száraz köhögés is társult.

A bányászok feladata volt a tárnában a denevérürülék eltakarítása.

Az akkor még ismeretlen betegséggel kezelt férfiakat egy kínai orvos felügyeletére bízták, aki a szövetminták mellé részletes leírást is csatolt az esetekről a vuhani laboratóriumnak. Az orvos összefoglalóját a közelmúltban Jonathan Latham virológus és Allison Wilson molekuláris biológus lefordította, és véleményük szerint ez teljesen új megvilágításba helyezi a Covid-19 néven ismertté vált világjárvány eredetét.

KAPCSOLÓDÓ
Összeomlott az orvosi diagnózis hallatán Kasza Tibi !Tibi szinte sokkot kapott, amikor orvosa közölte vele a szomorú hírt!

A széles körben elterjedt magyarázat szerint az új típusú koronavírus egy vuhani halpiacról indult hódító útjára még tavaly decemberben. Ezzel szemben a két amerikai tudós úgy véli, hogy a fertőzött bányászok már 2012-ben is épp azokat a tüneteket produkálták, mint a napjainkban koronavírusos fertőzéssel diagnosztizált páciensek.

Ráadásul nemcsak a tünetek, hanem a betegek kezelése is kísérteties hasonlóságot mutat a mostani módszerekkel: lélegeztetőgépre kapcsolták a súlyosabb eseteket, ezen kívül szteroidokat és vérhigítót adtak nekik.

KAPCSOLÓDÓ
Schobert Norbi: Nem a férfi kezdődik 100 kilónál, hanem a vágódisznó

Latham és Wilson szerint a vírus a bányászok testében mutálódhatott, majd valahogy a minták néhány hónapja kijutottak a vuhani laboratóriumból, ezzel pedig kezdetét vette a kilenc hónapja tartó világjárvány.

A koronavírus megjelenése óta többször is felröppent, hogy a járvány szándékosan vagy gondatlanságból szabadult el a Vuhani Virológiai Intézetből. A kínai tisztviselők ezt minden alkalommal következetesen tagadják.

forrás: Szmo

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!