Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST TÖRTÉNIK: Túszejtés egy belvárosi buszon, robbanószer is van támadónál – Videók, fotók a drámáról a szomszédban

Túszul ejtett egy utasokkal teli buszt kedden egy fegyveres férfi a nyugat-ukrajnai Voliny megyében lévő Luckban, a férfinél robbanószer is van – közölték ukrán híradások a rendőrségtől származó információkra hivatkozva. Közben az internetre egyre-másra kerülnek fel a környékbeliek felvételei: van olyan videó, amint gépfegyversorozat hangja is hallatszik.

Jurij Krosko, a Voliny megyei rendőrség vezetője a Cenzor.Net hírportál szerint arról számolt be, hogy a túszejtő, akinek a személyazonossága egyelőre ismeretlen, követeléseket nem fogalmazott meg. Pontosan azt sem tudják, hány túszt ejtett foglyul a buszon. Annyi bizonyos, hogy fegyver és robbanószer van nála, de ezekről sem közölt a rendőrségi vezető semmi konkrétabbat. A Voliny megyei rendőrségnek a Facebookon később közzétett bejegyzése szerint körülbelül húszan lehetnek a buszon – fűzte hozzá a hírportál.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Gyászol a világ! Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje

A megyei rendőrfőnök szavai szerint sérültekről egyelőre nem tudnak, csak a buszban keletkezett kár. Szemtanúk látták, hogy a jármű ablakai kitörtek, továbbá beszámoltak arról is, hogy délelőtt, helyi idő szerint tíz óra tájban egy gépkarabély sorozatlövéseinek a hangja hallatszott a túszul ejtett busz környékéről.

Krosko hozzátette: a férfi a Twitteren közzétett bejegyzésében elégedetlenségét fejezte ki általában a rendszerrel szemben, nem pontosítva kifogásait és követeléseit sem. Jelenleg a rendőrség figyeli a közösségi portálokat, posztol-e a túszejtő újabb bejegyzést, illetve próbálnak tárgyalást kezdeményezni vele, ám egyelőre nem vette fel a telefont – írta az Interfax-Ukrajina hírügynökség.

A rendfenntartók körbezárták a város központjában lévő tetthelyet.

KAPCSOLÓDÓ
"Én és a feleségem sem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe"

(MTI, Blikk)

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!