Connect with us

Egyéb

Karsai Dánielről érkezett ma hajnalban a hír! Megrendítő, de sajnos…

Karsai Dánielről érkezett ma hajnalban a hír! Megrendítő, de sajnos…

Karsai Dániel megrendítő üzenetet küldött a kormánypárti politikusoknak: „Higgyék el, meghalni nem habos torta”

Karsai Dániel a gyógyíthatatlan betegségével való küzdelme közepette harcot az életvégi döntések meghozatalának jogáért immár 219 napja, miközben a kormány részéről csend övezi a törekvését. „Meghalni nem habos torta” – szól a magyar alkotmányjogász üzenete a kormánypárti politikusokhoz.

Immáron 219 napja, hogy az ALS-betegségtől szenvedő alkotmányjogász elindította küzdelmét az életvégi döntések meghozatalához való jogért hazánkban. Ennek kapcsán Karsai Dániel péntek délután a közösségi oldalán megírta, hogy azóta „Magyarország kormánya fülsiketítően hallgat”.

Pedig higgyék el, tisztelt kormánypárti politikus hölgyek és urak, meghalni nem habos torta. Elkélne a segítség. Vagy legalább az emberszámba vétel – tette hozzá a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Karsai, akiről a mai napon érkezett a hír, miszerint rohamosan romlik az állapota.

Az eutanázia engedélyezéséért harcoló alkotmányjogász testvére, Karsai Péter ma az ATV-ben számolt be arról, hogy Karsai Dániel már csupán pár szóban tud kommunikálni, és egyáltalán nem szeretné, hogy csak a lélegeztetőgépek tartsák őt életben.

Az alkotmányjogászt másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták a szörnyű betegséggel, később pedig bejelentette, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, mert szerinte az életvégi döntések meghozatalának teljes tilalma hazánkban alapvető emberi jogokat sért. A Nemzeti Választási Bizottság minden igyekezete ellenére elutasította testvérének népszavazási kérelmét az aktív eutanáziáról.

Április elején Karsai Dániel Karácsony Gergelytől elismerést kapott a küzdelméért, két héttel ezelőtt pedig arról mesélt a Népszavának, hogy ha az eutanázia engedélyezett lenne, akkor sem élne vele. Elmondása szerint nem fél a haláltól, és nem gondol rá szüntelenül, de most a barátaival és szeretteivel szeretne minél több időt együtt tölteni.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top