Connect with us

Mindennapok

Aludhatok egy elhunyt szerettem, rokonom ágyában?

“Jobb az elhunyt sírján aludni, mint az ágyán” – tényleg így van ez?

Ha gondolataid folyamatosan a halál körül forognak, az életed borús és gyors lesz. Viszont, ahogy a szamurájok is tartják, nem szabad úgy élni mintha nem lenne halál.

Ma olyan szavak jutottak el hozzám, hogy semmiképpen sem helyes valaki más halálos ágyán aludni. “Jobb az elhunyt sírján aludni, mint az ágyán” – ezzel a mondattal kezdődött egy rövid bejegyzés a Facebookon. Nagyon furcsa, nem?

Ha túlélte a szeretett személy elvesztésének élményét, akkor biztosan megért engem, kedves olvasó. Nagyon jól emlékszem, hogy édesanyám, apja halála után sokáig aludt az ágyán, és számomra úgy tűnik, hogy ez segített neki megbirkózni a veszteség fájdalmával az első hónapokban. Nem szabadott volna ezt tennie?

Először is az orvosi szempont. Ha egy személy meghalt az ágyban, de nem szörnyű fertőző betegség miatt, akkor a hétköznapi belső tér nem jelent veszélyt. Elég minden lehetséges felületet fertőtleníteni, és a hálóhely ismét használatra kész.

A profik UV lámpával fertőtlenítik a helyiséget és a benne lévő összes bútort. A lámpát orvosi létesítményekben használják, ultraibolya sugarakat bocsát ki, mindenhol fertőtlenít!

Tehát az ágyat fertőtlenítik, de a kérdés továbbra is fennáll: aludhatok-e egy elhunyt rokon ágyán? A papok ezt nem tartják bűnnek. Miért nem?

Ne keverd össze a sötét babonákat a hittel! Igen, jobb, ha az ágyat meglocsoljuk szenteltvízzel, még jobb, ha papot hívunk, hogy ismét megszentelje a házat. Mindez elég ahhoz, hogy az örökölt ágyat rendeltetésének megfelelően használjuk.

Olyan rövid az emberi élet! Senki sem tudja, mikor jön el az ő órája, és meddig lehet közel szeretteihez. A halál mindenkihez eljön. Könyörtelen, akár készen állunk erre a pillanatra, akár nem.

Aludhatok az elhunyt ágyán?

Az ezzel az üggyel foglalkozó médiumok úgy vélik, nem érdemes ezt tenni. A magyarázat egyszerű: A személy erős energiamezeje megzavarhatja az ágynyugalmat. Zavaró álmok, sőt fulladás is előfordulhatnak.

Fölösleges lenne meglocsolni szenteltvízzel, és az ágyat meghinteni sóval, viszont mégis érez az ember valami morbidságot az egészben. A Facebook poszt írója, kiskorában kapott saját szobát, vagyis megörökölte elhunyt nagymamája szobáját, annak minden bútorzatával. Az elmondása szerint egész életében furcsa álmai voltak, de olyan is volt, hogy foltok jelentek meg a testén. Ezek pedig villámcsapás módjára tűntek el amikor iskolásként kollégiumba költözött. Természetfeletti dologról lehet szó? Vagy csak az elme trükkje?

Aludhatok az elhunyt ágyán? Végül csak rajtatok múlik, kedves barátaim. Ha nem vagy hajlandó hinni a babonákban, ha nem ijeszt meg a szomszédok vagy egy macska által keltett hirtelen éjszakai zaj, ha mélyalvó vagy, és nem emlékszel az álmaidra, akkor szerintem aludhatsz… Mit gondolsz?  Te aludtál már elhunyt szeretted ágyában? Válaszolj nekem a megjegyzésekben, nagyon hálás leszek. Ragyogjon rád a boldogság és a béke napja!

Continue Reading

Ajanlo

To Top