Connect with us

Egyéb

66 éves Bajor Imre magyar színész, humorista – Ma megnéztük a nyughelyét! – Így néz ki most a sírja:

66 éves Bajor Imre magyar színész, humorista – Ma megnéztük a nyughelyét! – Így néz ki most a sírja:

Emlékezetesek maradnak a színészi szerepei

Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, játszott a Játékszín egyik gyerekdarabjában, majd a Verebes István által rendezett Hyppolit, a lakáj című darabban már neves színészek között játszott. Megannyi tévés szerepet tudhatott a háta mögött, ilyen volt például a Heti Hetes vagy a Szomszédok, az Árpa Attila által rendezett Pasik! című sorozatban pedig Palika szerepét kapta meg. De feltűnt olyan filmekben is, mint a Meseautó vagy az Egy szoknya, egy nadrág.

Agydaganat okozta a halálát

2013 végén tudta meg Bajor Imre, hogy rosszulléteinek hátterében agydaganat áll. Miután kiderült, hogy nem operálható a daganat – orvosai tanácsa ellenére – elzárkózott attól, hogy az onkológián kezeljék. Kínába utazott Marci fiával, ahol öt napon át vizsgálták, ám a szakemberek nem tudtak segíteni rajta. A kudarc után a botra támaszkodó, járni alig tudó Bajor rengeteg kezelést próbált ki. Májusban először makromolekuláris biokémiai kezelésre járt a fővárosba, majd infúziókúrának vetette alá magát. Júniusban a „természetes kemoterápiát” választotta, B₁₇-vitamint kapott nagy dózisban, amelyet sárgabarackmagból nyernek ki. Nyáron volt, hogy négyfajta kezelést kapott egyszerre, ám hatástalannak bizonyultak.

Nagy álma volt, hogy a nyáron lemenjen a medencéjéhez, s ha segítséggel is, de ússzon, mozogjon, ám erre már nem került sor. Barátai, kollégái a halála előtt pár nappal még beszéltek vele. Kern András elárulta, tervezték, hogy meglátogatják a színészt, ám Ildikó sms-ben tájékoztatta őket, hogy Bajor az intenzív osztályra került. 2014. augusztus 6-án érte a halál.

Bajor Imre sírja/ Fotó: Ringier-Archív

Bajor Imre 2013 végén tudta meg,  hogy gyakori rosszulléteinek oka a gyilkos kór: agydaganattal küzdött. Bár közeli ismerőseiket beavatták, 2014 márciusáig titkolták a színész betegségét.

Barátai, kollégái a halála előtt pár nappal még beszéltek vele. Kern András elárulta, tervezték, hogy meglátogatjákt, ám erre sajnos már nem kerülhetett sor.

– Amióta az eszemet tudom, nagy tisztelője voltam Bajor Imrének, igaz, sosem adatott meg, hogy személyesen is találkozzak vele. A halála mégis érzékenyen érintett. Szombat kora reggel egy hozzátartozóm sírjánál voltam a Farkasréti temetőben, de tettem egy kis kitérőt a Művészparcella felé. Sajnos ez a rekkenő hőség egyik sírnak sem tesz jót, gyakorlatilag pár óra alatt elhervadnak a legszebb virágok is – sóhajtott Ilona, aki egy fotót is készített a sírról.

Kora reggel még nem voltak virágok a síron  Olvasói fotó
Continue Reading

Ajanlo

To Top