Connect with us

Egyéb

Hülye aki veszi a bolti sajtot! – ITT a recept! Ha követed 1 liter tejből lesz egy hatalmas adag sajtod! Fél óra elkészíteni!

Hülye aki veszi a bolti sajtot! – ITT a recept! Ha követed 1 liter tejből lesz egy hatalmas adag sajtod! Fél óra elkészíteni!

Én már nem veszem a drága bolti sajtot – ITT a recept! Ha követed 1 liter tejből és egy kis adag sajtból lesz egy hatalmas adag sajtod!

Mindig új ízekre és kísérletezésre vágyom. A sajtok a kedvenceim, bármit megeszek ami sajtos, de ezzel nem vagyok egyedül. A legutóbb amikor a Lidl-ben voltam szörnyülködve láttam az árakat….ezért gondoltam másnak is hasznos lehet ez a recept.  Ez egy tökéletes sajt szendvicsbe,  rakottba vagy pizzába is. Nagyon jól olvad. Valamint sokszorosan olcsóbb, mint a bolti…és legalább tisztában lehetünk mi van benne. Összességében olcsó, laktató és nagyon finom. Ajánlom kipróbálásra, mit lehet vele veszíteni?

Hozzávalók

  • Tej 1 l
  • Só – jódozott 1 tk (ízlés szerint akár több só, vagy fűszerek – TIPP: egy csipet borstól, füstölt paprikától még pikánsabb lesz)
  • Vaj 15 g
  • Maradék sajt 150gramm (helyettesíthető: 100gramm sörélesztőpehellyel vagy 3 tojássárgájával)
  • Kukoricakeményítő 6 evőkanál

Elkészítés

1.) Öntsük a tejet egy serpenyőbe, és melegítsük közepes lángon. Miután kicsit felmelegedett, hozzáadjuk a sót és a vajat


2.) Habverővel keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. Vegyük le a tűzről, 1-2 percet hagyjuk hűlni.

3.) Most jöhet a maradék sajt (helyettesíthető: sörélesztőpehellyel, vagy 3 tojás sárgájával)


4.) Ezután adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és jól keverjük össze, tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. (amint rottyan párat kész is) . Tésztaszerű masszát kell kapnia. Figyeljünk arra, hogy a kukoricakeményítő ne csomósodjon össze. Akár egy külön tálban tejjel összekeverhetjük, úgy biztosan nem lesznek csomók.


5.) Vágjuk le a tejesdoboz tetejét, és öntsük bele a sajtmasszát.


A formát a sajttal a hűtőbe tesszük 4-6 órára. Kész, élvezd!

A sajt állaga meglehetősen sűrűnek bizonyul, az íze pedig édes.. Bármilyen módon szeretem enni. A receptben feltüntetett adag sokáig eláll, de fogyasztás előtt mindenképp ellenérizzük. 

Continue Reading

Ajanlo

To Top