Connect with us

Egyéb

Sokan nem tudják de ezt mindenkinek be kell fizetni a hónap 12. Napjáig! Dolgozóknak, munkanélkülieknek, családoknak, egyedülállóknak is kötelező!

Sokan nem tudják de ezt mindenkinek be kell fizetni a hónap 12. Napjáig! Dolgozóknak, munkanélkülieknek, családoknak, egyedülállóknak is kötelező!

Tavaly összesen 322 503 esetben adott át rendezetlen jogviszonyról adatokat az OEP a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak.

Fizetési nehézség esetén az adózók kérhetnek fizetési könnyítést: részletfizetést vagy fizetési halasztást. 2007-től lépett életbe az a szabályozás, mely szerint a magánszemély amennyiben nem biztosított, és egyéb jogcímen sem áll fenn jogosultsága, akkor egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Havonta küldik a listát a nemfizetőkről

Tavaly összesen 322 503 esetben adott át rendezetlen jogviszonyról adatokat az OEP a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak.

[

]

Mindenkit el kell látni

A hirado.hu kérdésére, hogyha valaki nem fizeti a tb-t, de orvosi kezelésre szorul, akkor ki kell-e fizetnie a kezelés díját, az OEP közölte: rendezetlen jogviszony esetén is jogosult a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatások teljes körére a beteg, azaz nem kell megfizetnie az ellátások költségét, de az adatai átadásra kerülnek a NAV részére.

„Kockázatközösség, amelyben a részvétel kötelező”

Kérdésünkre, hogy miért kötelező fizetni a tb-t, az OEP közölte: a törvény alapján „a társadalombiztosítás Magyarország állampolgárait, illetve a hazánkban munkát végző természetes személyeket magába foglaló kockázatközösség, amelyben a részvétel kötelező”.

90 nap után érdemes résen lenni Aki dolgozik, attól a munkáltató automatikusan minden hónapban levonja a járulékot. Nem kell fizetnie annak, aki munkaviszonyban, közalkalmazotti, közszolgálati vagy más szolgálati jogviszonyban áll, illetve aki álláskeresési támogatásban, táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesül.

Az álláskeresési járadék lejárta után – 90 nap – viszont fizetni kell, egészen addig, amíg az érintett nem talál új állást.

Ha valakinek tehát megszűnik a munkaviszonya, a tanulói jogviszonya, vagy más okból megszűnik a járulékfizetés, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie a NAV-hoz és ezt a fizetési kötelezettséget 15 napon belül kell bejelenteni a T1011-es számú adat- és változásbejelentő lapon. A járulékfizetést bármelyik NAV ügyfélszolgálaton intézhetik az érintettek.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/sokan-nem-tudjak-de-ezt-mindenkinek/2

Pages: 1 2 3

Continue Reading

Ajanlo

To Top