Connect with us

Egyéb

Sokan nem tudják de ezt mindenkinek be kell fizetni a hónap 12. Napjáig! Dolgozóknak, munkanélkülieknek, családoknak, egyedülállóknak is kötelező!

Sokan nem tudják de ezt mindenkinek be kell fizetni a hónap 12. Napjáig! Dolgozóknak, munkanélkülieknek, családoknak, egyedülállóknak is kötelező!

Sokan nem tudják de ezt  mindenkinek be kell fizetni a hónap 12. Napjáig!

Dolgozóknak, munkanélkülieknek, családoknak, egyedülállóknak is kötelező!

FIGYELEM >> EZT MINDENKINEK FIZETNI KELL – VISSZAMENŐLEG IS BEHAJTJÁK HA EDDIG NEM FIZETTÉL!

MINDENKIT ÉRINT – Hivatalos információk! Ezt mindenkinek be kell fizetnie! – Ezt visszamenőlegesen is behajtja a NAV MINDENKIN!

Minden Magyarországon élő személynek kötelező fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot (tb), akkor is, ha nem szorul orvosi kezelésre.

[

]

Több mint százezer tanuló hamarosan megszerzi az érettségit és még nyáron kiderül, hogy felvételt nyernek-e az egyetemre. Amennyiben nem veszik fel a gyereket és munkahelyet sem talál, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy az egészségügyi ellátási jogosultsága ősszel lejár.

Az iskola után is érdemes figyelni

A diákigazolvány lejárta után 45 nap türelmi idő vonatkozik a tanulókra, ezt követően fizetniük kell maguk után a tb-t a NAV-nak. Megtehetik a szülők, hogy nem fizetik a járulékot gyermekük után, de utólag visszamenőlegesen minden egyes be nem fizetett forintot behajthat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ugyanez a szabály vonatkozik a nyáron diplomázó felsőoktatásban tanuló hallgatókra is. Ha nem találnak állást, akkor december 15-től az egészségügyi hozzájárulási díjat – havonta 7110 forint – be kell fizetniük maguk után.

Mindenkinek kötelező tb-t fizetni

Ennek oka, hogy minden Magyarországon élő személynek kötelező fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot (tb), akkor is, ha nem szorul orvosi kezelésre. Ha valaki nem fizet, arra előbb-utóbb felfigyel a NAV és az elmaradást visszamenőlegesen is behajtja.

Azok a hallgatók, akiknek nappali tagozatos hallgatói jogviszonya van, de halasztanak, azoknak az ellátási jogosultsága továbbra is él.

Kibukik, ha valaki nem fizet

2009 óta minden orvos-beteg találkozó alkalmával jogviszony-ellenőrzés történik a TAJ- szám alapján. Ha az ellenőrzés során felvillan a piros lámpa, akkor a jogviszony rendezetlen.

Az OEP a jelzés után megküldi a rendezetlen jogviszonyú személy adatait a NAV-nak, majd a hivatal felszólítja a magánszemélyt a szolgáltatás jogosultságának igazolására.

Ha az egyén nem tudja igazolni hitelt érdemlően a jogosultságot, akkor a NAV megkezdi az elmaradt járulékok behajtását.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/sokan-nem-tudjak-de-ezt-mindenkinek

Pages: 1 2 3

Continue Reading

Ajanlo

To Top