Connect with us

Egyéb

RENDÍKVŰLI: Óvoda mellett zuhant le egy helikopter: az ukrán belügyminiszter és az egész belügyi vezetés meghalt – videó

RENDÍKVŰLI: Óvoda mellett zuhant le egy helikopter: az ukrán belügyminiszter és az egész belügyi vezetés meghalt – videó

Helikopter zuhant le egy óvoda közelében a Kijev elővárosának számító Brovaiban – jelentette az ukrán hírszolgálat.

Olekszij Kuleba, Kijev kormányzójának közlése szerint Brovai városában egy óvoda és egy lakóépület közelében lezuhant egy helikopter. A tragédia idején az óvodában gyerekek és az intézmény dolgozói tartózkodtak. Ezután mindenkit evakuáltak. Vannak áldozatok. Mentők, rendőrök és tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén.Eddig 16 halottról és 22 sérültről, köztük 10 gyermekről adtak hírt. A rendőrség jelentése szerint a brovari helikopter-szerencsétlenségben az ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is életét vesztette.

A Suspilne állami műsorszolgáltató a rendőrség tisztviselőit idézve arról számolt be a helikopter fedélzetén voltak, és az áldozatok között vannak az ukrán belügyminisztérium tisztviselői is. Ukrán médiaforrások szerint az áldozatok között van Gyenyisz Monasztirszkij ukrán belügyminiszter és helyettese, Jevhen Jenin is, valamint a minisztérium államtitkára, Jurij Lubkovics is.

Sokkoló fotókon a helikopterszerencsétlenség, amely gyakorlatilag lefejezte az ukrán belügyet

Sokkoló fotókon a helikopterszerencsétlenség, amely gyakorlatilag lefejezte az ukrán belügyet

Ihor Klimenko, Ukrajna nemzeti rendőrségének vezetője megerősítette a híreket:

„A repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt a belügyminisztérium vezetősége: a miniszter, az első miniszterhelyettes és az államtitkár. Összesen 16 ember haláláról tudunk, köztük 2 gyermekről. Közülük 9-en voltak a forgószárnyas fedélzetén. A 22 áldozat kórházban van, köztük 10 gyermek. Minden szakszolgálat a helyszínen dolgozik. A helyszín vizsgálata folyamatban van – írta a rendőrség vezetője.

Frissítés!

10:30 – Már 18 halálos áldozatról szólnak a híradások, közülük 3 gyermek. Illetve 29 sérültről, ebből 15 gyermek, mindannyiukat kórházban kezelik.

Continue Reading

Ajanlo

To Top