Connect with us

Mindennapok

Ma 58 éves Csonka András , akinek az volna az egyetlen kívánsága, hogy üzenetét osszuk meg minél többen! “

Ma 58 éves Csonka András , akinek az volna az egyetlen kívánsága, hogy üzenetét osszuk meg minél többen! ” (7. oldal)

– Azért panaszkodni sem szeretnék, mert hiteleim például nincsenek. De olyan hátterem sincs, hogy azt mondjam, elmegyek Tenerifére megöregedni. Egyrészt nem tudom, mennyibe kerül az. Másrészt ki sem bírnám, mert én világéletemben az első kerületben laktam. Itt születtem, itt élek, és itt is halok majd meg. Imádok itt lenni. Nekem ez a kerület minden. Igazi lokálpatrióta vagyok, én nem költözöm el innen. Ez a lakás önző módon, egyszemélyesre van kialakítva. Persze nem egyszemélyes, mert az előttem lakó néni itt nevelte fel a gyerekeit.

– Ezek szerint nincs normális egzisztenciád?

– Azért panaszkodni sem szeretnék, mert hiteleim például nincsenek. De olyan hátterem sincs, hogy azt mondjam, elmegyek Tenerifére megöregedni. Egyrészt nem tudom, mennyibe kerül az. Másrészt ki sem bírnám, mert én világéletemben az első kerületben laktam. Itt születtem, itt élek, és itt is halok majd meg. Imádok itt lenni. Nekem ez a kerület minden. Igazi lokálpatrióta vagyok, én nem költözöm el innen. Ez a lakás önző módon, egyszemélyesre van kialakítva. Persze nem egyszemélyes, mert az előttem lakó néni itt nevelte fel a gyerekeit.

„EGÉSZ ÉLETEMBEN HAJSZOLTAM A SZERELMET…”

 

– Elérkeztünk egy újabb sarkalatos ponthoz az életedben.

– Igen… A másik szőnyeg alá söpört probléma a magánéletem. Ha most újrakezdhetném, egészen máshogyan kezelném. Nem tenném az utolsó helyre. Nem tudtam soha lehiggadni, s talán megbecsülni sem azokat, akik akartak engem.

– Most már késő?

– Néha így érzem, néha úgy. Egész életemben hajszoltam a szerelmet, de nem találtam meg azt a fajta szerelmet, amire igazán vágytam. Egy pszichiáter azt mondta, sokszor úgy képzelem el az élet dolgainak alakulását, mint egy tündérmesét. És amit elképzelek a múltammal kapcsolatban bajnak, az valójában nem baj. Mesék nincsenek. Mindenki életében vannak bajok, amivel küzd, bár mást látunk a felszínen.

A magánéletemet másképpen kezelném már. Eddig a szőnyeg alá söpörtem, most már azon múlik, találkozol-e olyannal, akiért érdemes áldozatokat hozni. Egy bizonyos kor után már nagyon nehéz, mert tele vagy rigolyákkal. Már nem tudod a dolgot úgy működtetni, mint húszéves korodban.

[

]

– Pedig azt mondtad, szeretsz egyedül lenni…

– Igen, de kell valaki, akivel megélsz dolgokat.

Nem lehetek eléggé hálás a sorsnak, hogy a mai napig nem tudok olyan kis településre menni, ahol ne tudnák, ki vagyok. Ez nagy kegy az élettől. De a magánéleted szempontjából hátrány. Erős hátrány az igazi mély kapcsolatokra. A komoly embereket ez taszítja. Mondd, Andrásom, 35 év felett egyáltalán hol tudsz ismerkedni?

– Mondjuk az interneten.

– Igen, de az a legtöbb embert taszítja. Ami persze butaság. Mi a többi alternatíva? Romkocsmákban, pubokban, diszkókban? Nehéz ez… De ne legyünk reményvesztettek, úgy érzem, jó irányba tartok, és ha megragadom, akkor most már nem fogom elengedni a boldogságom.

– Köszönöm a bizalmat, egy kicsit zavarban is vagyok, amiért ilyen mélységig engedtél be az életedbe…

– Tudod, hogy veled imádok beszélgetni, és ennek csak így van értelme. Viszont azt szeretném, hogy ha mindenki biztos lehetne abban, hogy az a Csonka András, akit megismertek az elmúlt húsz évben akár képernyőn, akár színházban, akár lemezeken, az létezik, és olyan, amilyennek gondolták. A lendületemből pedig nem engedek. Ma már tudom a módját annak, hogyan kell magamat megráznom, ha kell, pozitív irányba fordítani, az autogén tréning, és az agykontroll maximális segítséget nyújt ehhez. Ambícióim és vitalitásom, remélem, összhangban lesznek képességeimmel, és így tovább baktathatok a színház, a zene, és a média által kövezett úton. Sem a magánéletemben, sem a szakmámban nem szeretném egy pillanatig sem azt érezni, hogy csonka vagyok… 

(nevet)

Csonka András lenyűgöző budai otthonától le fog esni az állad.

Csonka András már évtizedek óta ugyanabban a budai lakásban él, és semmi pénzért nem válna meg tőle. A Ding Dong király 31 évesen költözött el a szüleitől, miután megvette 62 négyzetméteres álomotthonát a Naphegyen. A színész korábban a FEM3 Café műsorában mutatta meg, hol és, és azt is elmondta, hogy miért olyan fontos neki ez a környék.

„Ez életem első lakása, és valószínűleg az utolsó is. Szemben lakom mindazzal, ami történt velem, rálátok a múltamra. Például, ahova iskolába jártam, a Petőfi Sándor Gimnáziumba, mögötte a családi házam, ahova születtem. De rálátni a budai várra, a Horváth-kertre, ahol minden télen szánkóztam, vagy az Ifjúsági Parkra, ahova koncertekre jártunk ki a barátaimmal. A költözésnél fontos szempont volt a kilátás, semmi nem érdekelt, csak az, hogy mi van körülöttem”

Csonka András egy ideig meghagyta a 90-es években rá jellemző bohém, sárga, zöld, kék színvilágot, majd Putnoki Edina lekberendező segítségével teljesen átalakította a lakást. A nagy nappali mellett kiemelt figyelmet kapott a fürdőszoba megújítása is: a mosógépet a kamerába rakta, a mosdót pedig áthelyezte egy másik falhoz, hogy elég hely legyen egy zuhanyzó beépítéséhez. Mivel a konyhában található IKEA bútoraival nagyon is meg volt elégedve, azokat megőrizte, és csak a frontokat és a pultot cseréltette ki.

Csonka Andrásról tudni illik, hogy nagyon is igényli a nyugalmat és a harmóniát, és ez abszolút tükröződik a lakásán is. Az alábbi videóban te is bepillanthatsz Csonka Pici budapesti álomotthonába:

Csonka András neve hallatán sokaknak a 2001-ben debütált Ding Dong című sláger jut eszébe, ami most egy második részt is kapott. Igaz, ez egyáltalán nem megszokott a zenevilágban, de András pont ezért döntött a folytatás mellett, mert úgy volt vele, hogy ha filmből vagy könyvből készülhet második rész, akkor egy zeneszámból miért ne.

A színész azért csinálta meg a Ding Dong 2-t, mert szerette volna, ha boldogságot, pozitív érzéseket sugározna vele, hiszen úgy véli, hogy ez a dal kicsit ki tudja zökkenteni a hallgatót abból a sok rosszból és problémából, ami mostanában körülvesz minket.

A Ding Dong 2 hétfő reggel debütált a YouTube-on, az alábbi videóban meg is hallgathatjátok.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/ma-58-eves-csonka-andras-akinek-az-volna/7

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Continue Reading

Ajanlo

To Top