Connect with us

Mindennapok

Elfogták a rendőrök a csaló párost, akik eljárás alatt is pofátlanul folytatták az emberek átverését

Elfogták a rendőrök a csaló párost, akik eljárás alatt is pofátlanul folytatták az emberek átverését

Elfogták a rendőrök azt a Hajdú-Bihar vármegyei csalópárost, akik a Facebook Marketplacen rengeteg embert vertek át. Vajon ezúttal a rács mögött maradnak?

Mint ahogy arról a Blikk elsőként beszámolt, egy Hajdú-Bihar vármegyei csalópáros, a 23 éves N. Bernadett és 26 éves párja, Sz. Zsolt a Facebookon keresztül hirdetett termékeket, ám amikor a potenciális vevő átutalta nekik a pénzt, eltűntek, és többé nem reagálnak.

A rendőrség korábban ugyan előállította a tetteseket, ám kihallgatásuk után – melyben beismerő vallomást tettek – szabadon engedték őket. Ezek után újult erővel vetették bele magukat az álhirdetések gyártásába.

Vigyázat! Már a fél országot átverte ez a csaló páros, mégis szabadon garázdálkodhatnak: több milliót húzhattak le áldozataikról

Vigyázat! Már a fél országot átverte ez a csaló páros, mégis szabadon garázdálkodhatnak: több milliót húzhattak le áldozataikról

Leleplező cikkünk megjelenése után úgy tűnik a rendőrség komoly lépéseket tett a csalók kézre kerítése érdekében.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves helyi nő és egy 26 éves téglási férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a páros különböző internetes felületeken kínált eladásra olyan termékeket, amelyekkel sohasem rendelkezett. Minden esetben előre kérték a termék árát, majd elérhetetlenné váltak, a megrendelt holmik pedig egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz.

A párost 2022. december 1-jén fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, mindketten beismerő vallomást tettek. A hatóság a vagyonvisszaszerzés céljából zárolta az általuk használt bankszámlákat.

A lavina ezt követően indult el. A rendőrök beleásták magukat a történtekbe, és kiderítették, hogy az akkor ismert kilenc sértetten túl több, hasonlóan pórul járt vevő is van. A hajdúhadházi nyomozók az országszerte indult ügyeket egyesítették, és egy eljárásban vizsgálták tovább.

Az ügyben újabb fordulatot hozott, amikor kiderült, hogy az eljárás ideje alatt a gyanúsítottak a csalásokat folytatták, továbbra is hirdettek. Megpróbáltak eltűnni a hatóság elől, lakhelyükről elköltöztek, de a rendőrök 2023. január 2-án elfogták őket.

Mindkettőjüket ötvenöt rendbeli csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a police.hu.

Az ügy kapcsán a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája lapunknak elárulta: korábban azért nem tudták bent tartani a gyanúsítottakat, mer nem álltak fent a letartóztatás feltételei.

Continue Reading

Ajanlo

To Top