Kapcsolat / Elérhetőségek

Mindennapok

Itt a nagy vércsoport-horoszkóp, ami neked is sok újat tartogat!

Itt a nagy vércsoport-horoszkóp, ami neked is sok újat tartogat!

Az 1930-as évek óta hódít Japánban az a felfogás, mely szerint a vércsoportok alapján meg lehet határozni alapvető személyiségjegyeinket. Ez az elképzelés olyan népszerű itt, mint például a nyugati kultúrában a horoszkóp-készítés.

 

A tudósok ezt áltudománynak, babonának tartják, és egy tudományos vizsgálat sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani; ettől függetlenül mégis töretlen népszerűségnek örvend.

“A” vércsoport:

Fantasztikus energiával veti bele magát az elvállalt feladat végrehajtásába. Hivatását lelkiismeretesen látja el. Képes szinte minden mást háttérbe szorítani annak érdekében, hogy teljesítménye felülmúlhatatlan legyen. Gyakran kerül ki közülük un. csúcsmenedzser.

Tökéleteset szeretne nyújtani szinte mindenben. Gyakran habozik, hogy egy privát kapcsolatba belemenjen-e, mert elõtte alaposan átgondolja, hogy képes lesz-e eleget tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak anélkül, hogy hivatása meg ne sínylené. Mindenesetre ha valamit nem tud felvállalni, azt nyíltan, elõre közli. Ez az attitûd gyakran arra vezet, hogy minden igyekezete ellenére magányos, emberkerülõnek tûnik. Ha viszont valamit egyszer megígért, azt megbízhatóan teljesíti. Ezért környezete megbecsüléssel övezi. Szükséges, hogy az ügy vagy egy személy komolyan érdekelje. A felszínességet nem ismeri semmiben. Vagy szenvedélyesen csinál valamit vagy sehogyan.

Alkalomadtán kevésbé tûnik barátságosnak, mivel az foglalkoztatja fõleg, amivel éppen foglalkozik. Így ennek a típusnak az a hátránya ami az elõnye.

Ha egy olyan feladatot kell ellátnia amely nem nyerte meg kellõképpen tetszését, érdeklõdését, azt csak nagy nehézségekkel, belsõ kényszerrel képes megoldani, egyszerûen azért, mert nem tud kötelességbõl cselekedni. Ilyenkor egy állásváltoztatás valósággal csodát mûvel nála.

Sem barátságot, sem szerelmet nem köt, amíg meg nem gyõzõdik róla, hogy a legjobbat választotta. A személyes kapcsolat kezdetén “tabula rasa”-t csinál, s mindent közöl, amit gondol, elvár a másiktól. Ha viszont döntött, a végsõkig kitart.

“B” vércsoport:

Gyengédségét, tapasztalatát durva köpönyeg alá rejti. Nem lehet gyorsan kihozni a sodrából. Igyekszik távol tartani magát minden szentimentális és túlfokozott érzelmi megnyilvánulástól, ezt egyébként másoknál is elítéli.

Önmagával szemben is magas követelményeket támaszt és semmi gyengeséget nem tûr magával szemben sem. Ugyanúgy türelmetlen és egyáltalán nem elnézõ a környezetében élõk hibáival, gyöngeségeivel szemben is. Az a szigorú követelmény, amelyet magával szemben támaszt, gyakran konfliktushoz vezet, ha nem tudatosítja magában, hogy embertársaival szemben a toleranciának egy bizonyos mennyisége elengedhetetlen ahhoz, hogy az együttélés funkcionálhasson. A magabiztos önérzet kétélû dolog.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Continue Reading
Fel!