Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Müller Cecília: Ez az első tünet a mutáns vírusnál

Az operatív törzs  sajtótájékoztatóján a friss információkat ismertették.

Nagyon elterjedtek a vírusvariánsok itthon

Müller Cecília elmondta, hogy számos vírustörzs jellemzően fertőzőképesebb. Az országos tiszti főorvos szerint 70-80 százalékos arányban találtak vírusvariánst a mintákban.

„Az új mutációknál az első jellemző tünet a köhögés, és sokaknál alakul ki hirtelen magas láz és ízületi fájdalom. Ezért olyan fontos, hogy valamennyi közterületen viselni kell a maszkot„ – mondta az országos tiszti főorvos.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett! BALJÓS figyelmeztetést küldött a magyar embereknek Orbán Viktor - AMI MOST JÖN olyan még nem volt, FÉLELMETES ami ránk vár.... ERRŐL minden Magyar embernek tudnia kell!

A brit vírusmutáns fertőzőképessége sokkal magasabb. A kórházban lévők arról számoltak be, hogy egyre több fiatalt érint a megbetegedés és kerülnek súlyos állapotban kórházba – mondta kérdésre Müller Cecília. Órákon belül bárki lélegeztetőgépre kerülhet – tette hozzá.

A fiatalabbakat is érint a megbetegedés, és súlyos lefolyása van. A lélegeztetett betegek száma két hét alatt megduplázódott – mondta Müller Cecília. Nagyon magasak ezek a számok, rendkívüli terhelést jelent az egészségügyi ellátórendszerre.

KAPCSOLÓDÓ
Megszólalt az orvos! Mészáros Lőrinc plasztikai műtétjéről...EZT nem gondoltuk volna!

 

Müller Cecília elmondta, mikor döntenek a szigorításokról.

Fotó: M1

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!