Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Mégsem zárnak be az iskolák és óvodák!

A kormány az önkormányzatok kérésére változtatta meg korábbi álláspontját.

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében a kormány a héten úgy döntött, hogy hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák pedig hétfőtől online oktatásra térnek át. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár az operatív törzs pénteki tájékoztatóján azt is közölte, hogy nem lesz gyerekfelügyelet, az étkeztetés viszont megoldott lesz elvitelre vagy kiszállítással.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Elkezdhetik oltani a 12 év feletti fiatalokat - EZT a VAKCINÁT kaphatják:

Gulyás Gergely bejelentése szerint ezen most mégis változtatott a kormány, de a politikus arra kért mindenkit, hogy ha van rá módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet. Ha erre nincs lehetősége, akkor viszont beviheti a gyereket az óvodába vagy iskolába.

Az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

Az MTI tudósításából az is kiderült, hogy a gyerekfelügyelet biztosítását Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kérte a minisztertől. A kaposvári polgármester szerint ugyanis az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!