Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Rossz hírek! Baj van!A 3. hullám után JÖN CSAK AZ IGAZI FEKETELEVES! A 3. vírushullám után olyan jön, amit soha de soha nem akartunk tudni…

Egyre több egészségügyi szakértő figyelmeztet arra, hogy a koronavírus örökre velünk marad, még akkor is, ha sikerül véghez vinni a tömeges oltatást – írja a CNBC.

Az elmúlt hetekben Dr. Anthony Fauci, a Fehér Ház koronavírus-főtanácsadója, Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója és Mike Ryan, a WHO igazgatója is figyelmeztetett arra: hogy lehet, hogy soha nem sikerült véglegesen legyőzni a koroanvírust.

Most David Heymann, a London School of Hygiene and Tropical Medicine infektológus professzora figyelmeztetett: a koronavírus népbetegség lehet hosszabb távon. Hasonló megállapítást már a tavalyi év végén is tett.

 „Jelenleg a hangsúly az életmentésen van, ami helyes, illetve hogy meggátoljuk a kórházak páciensekkel való túlterhelődését, ez lehetséges lesz a jövőben” – mondta Heymann a vakcinákkal kapcsolatosan.

Hozzátette: a tömeges immunizáció még időbe telik, hiszen hiába jelentek már meg a vakcinák a gazdag országokba, egyes szegényebb országokba még egyetlen egy dózis nem érkezett.

KAPCSOLÓDÓ
Gáspár Evelin és Járai Máté is a túlélésért küzd

Az Economist Intelligence Unit szerint 2022 közepére lesznek immunizálva a fejlet gazdaságok lakói, míg az alacsonyabb jövedelmű országokban ez akár 2024-re is kitolódhat.

„A tudományos igazság az, hogy ilyen sok fertőzöttel világszerte, a vírus folyamatosan mutálódni fog” – mondta Jeremy Farrar, a Wellcome igazgatója, aki a brit vészhelyzeti tudományos tanács tagja is.

Hozzátette: „az, hogy együtt élünk a vírussal, nem jelenti azt, hogy nem tudjuk irányítani. Tanulnunk kell 2020 leckéiből és gyorsan cselekednünk kell. Minden nap számít”.

KAPCSOLÓDÓ
HATALMAS MAGYAR SIKER: Salim Omar aranyérmet nyert a taekwondo-Európa-bajnokságon

Azt is elmondta, hogy más súlyos betegségekkel is együtt él az emberiség, ilyen például a HIV, melyet megtanultunk a helyén kezelni a megjelenése óta.

Címlapkép: Getty Images

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!