Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Berobbant a Harmadik Hullám! – Ezeket az új információkat tudjuk:

4668 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 419 182 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 123, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 795-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 317 899, az aktív fertőzöttek száma 86 488. Kórházban 5027 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 451-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 521 283 fő kapott oltást, közülük 240 622 embernek már a második adagot is beadták. A háziorvosok jelenleg is végzik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával. Csütörtökön újabb AstraZeneca- és Moderna-szállítmány érkezett.

KAPCSOLÓDÓ
Kiderült, ő Szabó Zsófi új szerelme, végre megmutatta - Videó

Számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma. A brit vírusmutáns egész Európában és már a magyar városokban is gyorsan terjed, több embert fertőz meg, és növeli a betegek számát. A járvány újra felszálló ágban van, ezért kérik, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Mind az öt Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet nyújt a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen.

KAPCSOLÓDÓ
Szinte senkinek sem tűnik fel a hiba ezen a képen! Te észreveszed?

A kormány – tekintettel a járvány újabb felszálló ágára – a jelenleg hatályban lévő védelmi intézkedéseket március15-éig meghosszabbította.

A kormány álláspontja, hogy ha majd a járványügyi helyzet lehetővé teszi, csak akkor lehet  fokozatosan és felelősen – feloldani a korlátozásokat. Az újraindításról az emberek véleményét is várják az online konzultáción. Honlap: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!