Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

CSODA!?: Egy év alatt legyőzte az agydaganatot, két agyhártyagyulladást, két vérmérgezést és a koronavírust

A 25 éves brit férfinek „pokoli” volt a 2020-as év, de csodálatos módon mindegyik komoly betegségből felépült.

Nem túlzás azt mondani, hogy sokunknak 2020 volt az eddigi legpocsékabb éve. Egy brit fiatalnak azonban nemcsak a legrosszabb, hanem kis híján az utolsó is volt, hiszen négy olyan betegséggel küzdött meg, amelyekbe bele is halhatott volna.

A 25 éves Nathan Cummings egy év alatt győzte le az agydaganatot, egy agyhártyagyulladást, egy vérmérgezést és a koronavírust

– számolt be róla a Daily Star.

A fiatalember kálváriája 2019 októberében kezdődött, amikor elvesztette az eszméletét a munkahelyén. Az orvosok először valamilyen fülgyulladásra gyanakodtak a tünetei alapján, de a vizsgálatok során kiderült, hogy egy pingponglabda nagyságú rosszindulatú tumor van az agyában, ráadásul nagyon mélyen beágyazódott. Még az év novemberében eltávolították a daganat 90 százalékát, hogy megmentsék az életét, de a családjának azt mondták, hogy készüljenek a legrosszabbra, hiszen súlyos a helyzet, a fiú akár le is bénulhat és megnémulhat. Nathan azonban csodálatos módon túlélte a műtétet, sőt két napon belül már járni is tudott, amin még az orvosok is megdöbbentek.

KAPCSOLÓDÓ
"Én és a feleségem sem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe"

Sajnos azonban nem tartott sokáig az öröm, mert december 30-án, pont a 24. szülinapján a fiúnak agyhártyagyulladása lett, amibe kis híján bele is halt. 2020 sem kezdődött jól számára, ugyanis kétszer is vérmérgezést kapott a januártól márciusig tartó kemoterápiája alatt. Idén januárban pedig ismét agyhártyagyulladással küzdött, egy héttel később pedig a koronavírussal is megfertőződött.

“Nagyon nehéz időszak volt, mert mindent elkaptam, amit lehet, és állandóan beteg voltam. Voltak napok, amikor egy kicsit rosszul éreztem magam, és rögtön elkezdtem aggódni, mert nem tudtam, hogy mi lesz belőle, mennyire lesz rosszabb. Tényleg pokoli volt ez az év”

– mondta Nathan.

A Blackpoolban élő fiatal nem érti, hogy miért sújtotta ennyi betegség az elmúlt bő egy évben, de örül, hogy végül minden jól alakult. Egyedül a koronavírust úszta meg különösebb problémák nélkül, alig pár nap alatt felült. Most már csak kontrollvizsgálatokra jár, háromhavonta csekkolják, hogy mi a helyzet a tumorral. Az orvosok szerint ha öt éven belül nem alakul ki újra a rák, akkor a férfinek sokkal több esélye van a gyógyulásra.

KAPCSOLÓDÓ
Túl későn hívta a mentőket a koronavírusban elhunyt 23 éves kiskunhalasi világbajnok

Nathan most a saját példáján keresztül arra szeretne ösztönözni másokat, hogy sosem szabad feladni, csak mindig menni kell előre.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!