Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Ezekben a városokban nincs választás: Kötelező a koronavírus elleni oltás mindenkinek!

Nincs választásuk a településeken élőknek.

Magyarországon nem lesz kötelező

A közelmúltban Magyarország kormánya rögzítette álláspontját azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus elleni védőoltás terjesztését hogyan valósítják meg hazánkban. A döntés alapján az állam ingyenesen biztosítja majd a koronavakcinát, amint lesz hatékony, mellékhatásoktól mentes oltóanyag. Az ígéretes oxfordi mellett az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban és Kínában van kísérleti fázisban lévő vakcina, hazánk szakemberei pedig ezeket figyelemmel kísérik. Az Operatív Törzs dolgozik az elosztási mechanizmuson, első körben az egészségügyi dolgozókat, valamint a krónikus betegeket, időseket, kritikus infrastruktúrában dolgozókat akarják sorban oltani.

Nem minden ország, illetve város ennyire megengedő. A világ több területén kötelező lesz a koronavakcina beoltatása.

KAPCSOLÓDÓ
KIDERÜLT MI OKOZTA A HALÁLÁT! Ezzel búcsúzik Járai Máté szeretett nagymamájától, az elhunyt Törőcsik Maritól!

Van, ahol kötelező lesz

São Paulo területén, Brazília legnagyobb, 45 milliós szövetségi államában például biztosan kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás. João Doria, São Paulo kormányzója a Washington Postnak úgy nyilatkozott, ha ennek bármiféle jogi akadálya lenne, akkor elkezdik azok elhárítását. A politikus szerint januárban kezdhetik meg az oltási programot az államban, és február végéig mindenkit beoltanak.

Az ötleten már New Yorkban is gondolkodnak a döntéshozók, de nem kizárt, hogy az oroszok is kötelezővé teszik majd az oltást bizonyos városokban.

Megoszlik a vélemény az oltás szabályozásáról a világban

A legtöbb nemzet két utat kínál

Emmanuel Macrontól, Boris Johnsonon át Merkelig az európai országok vezetőinek sora nyilatkozott úgy, hogy bár erősen ajánlják majd az oltást minden állampolgáruk számára, mégsem fognak senkit kötelezni rá. Joe Biden megválasztott amerikai elnök néhány napja bejelentette, az Egyesült Államokban szintén biztosan nem lesz kötelező a vakcina. Ausztrália vezető légitársasága szintén bejelentette, hogy a nemzetközi járatokra kizárólag olyan utasokat engednek majd fel, akik beoltatták magukat a COVID-19 ellen. Nem kizárt, hogy a jövőben ezt a gyakorlatot más légitársaságok is bevezetik és csak oltásigazolással lehet majd repülni.

KAPCSOLÓDÓ
15 évig nem járt dolgozni, de kapta a fizetését - most bukott le!

Elképzelhető, hogy kötelező lesz beoltatnia magát annak, aki részt akar venni a nemzetközi légiközlekedésben

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!