Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Második hullám: KIDERÜLT! Egy kormánytag elárulta miért nem szigorítanak

„Sokan azt érezhették, hogy a vírus nyári szünetet tart, de a kormány nem tartott, ezért a második hullám felkészültebb állapotban ér minket, mint tavasszal” – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az év elején az ismeretlennel álltunk szemben, de ma már többet tudunk, így a felkészültségünk magasabb szinten áll

– fogalmazott az államtitkár, aki szerint elhúzódó, többfrontos küzdelemre kell berendezkedni, mert még mindig nincs tömegesen használható vakcina.

KAPCSOLÓDÓ
RENDKÍVÜLI HÍREK ÉRKEZTEK a Koronavírusról - Erre senki nem számított! Orbán mindent előrelátott?

Az alapvető célok: a vírusnak leginkább kitett idősek védelme, az oktatás biztosítása és a gazdaság fordulatszámának mielőbbi visszaállítása, a munkahelyek megvédése – árulta el a kormánytag.

Ez beleillik abba, hogy bár a napi fertőzésszámok korábban nem látott magasságokban vannak, a tavaszaihoz hasonló korlátozó intézkedéseknek nyoma sincs. Egyedül a határt zárta le a kormány, de azon is lazítottak a minap.

„A fegyelem és az összefogás továbbra is jó pajzs a vírus ellen, és ezt a kormány gyors és hatékony döntéshozatallal erősítheti. Mivel a védekezés eddigi rendszere jól vizsgázott, ezért nincs ok arra, hogy a kormány rángassa a járványügyi védekezés botkormányát” – magyarázta Rogán Antal beosztottja.

KAPCSOLÓDÓ
„Anya ezt tanította” - megszólalt az 5 éves kislány, aki felhívta a segélyhívót, amikor anyja elájult

Az oktatásról szólva úgy fogalmazott, nagy eredmény, hogy a tanévet el lehetett kezdeni. Ugyanakkor az iskolák részletes járványügyi protokollt kaptak, hogy megelőzhessék a megfertőződést. Fontosnak nevezte azt is, hogy ha a vírus megjelenik egy intézményben, akkor egyedi döntést lehet hozni ebben az esetben.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!