Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

A szennyvízminták alapján NAPOKON BELÜL berobbanhat a koronavírus-járvány ezekben a városokban

A koronavírus-járvány idején nagyobb hangsúlyt kap az influenzaoltás, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Szlávik János elmondta, közeledik az influenzajárvány időszaka, és ez ugyanazt a kört, vagyis az időseket, a krónikus betegeket és a műtéten átesett embereket veszélyezteti, mint a koronavírus.

Ugyanakkor az influenza ellen van oltás, ezért most fontos megszólítani azokat is, akik nem szokták beoltatni magukat, de a rizikócsoportba tartoznak- emelte ki.

Az oltás az orvosoknak is sokat segíthet, hiszen ha kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál, akkor gyorsabban állapíthatják meg betegség valódi okát.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Ezekben a magyar városokban a legnagyobb az esély a megfertőződésre! RÉSZLETEK:

Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését

COVID SZENNYVÍZ 35

Szlávik János kérdésre elmondta azt is,

a szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy egyes városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban.

Hangsúlyozta, téves az az elképzelés, hogy a betegség a fiatalok esetében nem veszélyes, hiszen nagyon valószínű, hogy ilyen fertőzött is intenzívre kerülhet, sőt adott esetben meg is halhat. A koronavírus – a halálozások számát tekintve – sokkal veszélyesebb, mint az influenza – hívta fel a figyelmet.

KAPCSOLÓDÓ
"Én és a feleségem sem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe"

forrás | forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!