KATASZTRÓFA VAN KIBONTAKOZÓBAN! – “Azonnal szigorítani kell!” – állítja az Orvosi Kamara | Ezek a szigorítások jöhetnek! >>>

Több pontos javaslatcsomagot küldött a Magyar Orvosi Kamara a magyar kormánynak, hogy a járvány második hullámát megfékezhesse Magyarország. A Kásler Miklós erőforrás és Pintér Sándor belügyminiszternek megküldött levélben azt kérik, ne rendeljék teljesen alá a gazdasági érdekeket az egészségügyi kihívásokat.

Legmélyebb szakmai meggyőződésünk szerint az újabb, katasztrófával fenyegető második hullám indulását jelző legújabb számok ismeretében a Kormány hatékony és azonnali intézkedéseire van szükség – kezdi levelét a Magyar Orvosi Kamara a minisztereknek.

 

  • A közösségi megelőzés ismételt megerősítése (maszkviselés propagálása és ellenőrzése, tömegrendezvények, sportesemények felfüggesztése, kiterjesztett lakossági tesztelés, aktív kormányzati jelenlét és példamutatás a kommunikációban, határozott fellépés a vírustagadók és járványszkeptikusok ellen, lokális és nem totális intézkedések a kiemelt kockázatú területeken és intézményekben).
  • Az egészségügyi ellátórendszer felkészítése a járvány második hullámának eredményes kezelésére.

Jelzik, értik, hogy nem rendelhető teljesen alá a gazdasági érdek a járványügyi szempontoknak, véleményünk szerint a fenti intézkedések meghozatala halasztást nem tűr, és ebben kérik a döntéshozók segítségét, valamint a lakosság együttműködését.

A kormány már elismerten beszél arról, hogy elérkezett a járvány második hulláma Magyarországra, azonban álláspontjuk szerint a koronavírus-fertőzéseknél egyelőre a behurcolás látszik. Szeptember 1-jével ezért lezárták minden ország állampolgárai előtt a magyar határokat, majd az eredeti szabályozást fokozatosan enyhítették. Legutóbb épp pénteken tettek közzé lazítási döntéseket.

Az iskolai tanév ettől még a szokásosnak megfelelő módon indult, bár több iskolát már le kellett zárni a járvány feltűnése miatt.

A szombat reggeli adatok újabb rekordot döntött a betegség terjedése Magyarországon: egy nap alatt 510 új fertőzöttet azonosítottak

forrás: Napi.

betöltés...