Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Lukasenka üzent a tüntetőknek: “Meg kell ölnötök, ha más elnököt akartok!”

A fehérorosz elnök nem szeretné, ha más kezébe kerülne a hatalom.

“Volt már egy választás, és amíg engem meg nem ölnek, nem lesz másik” – jelentette ki egy fehéroroszországi traktorgyárban Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök hétfőn a tut.by fehérorosz hírportál szerint.

Hétfőn a fehérorosz ellenzék felhívására számtalan üzemben és az állami televízió épülete előtt kezdődött tiltakozás a vitatott elnökválasztási eredmény, Lukasenka újraválasztása ellen. A tiltakozók az ellenzék által használt, 1995 előtti fehér és piros fehérorosz zászlót lengetve gyűltek össze egy nehézjárműveket előállító üzem előtt, ahova hétfőn helikopteren megérkezett a fehérorosz államfő. Lukasenka itt elmondott beszédében közölte, hogy hajlandó megosztani a hatalmat és megváltoztatni az alkotmányt,

de nem a tiltakozások nyomására.

A Belta állami hírügynökség jelentése szerint az elnök elmondta, hogy már zajlik az alaptörvény módosításával kapcsolatos munka, amelynek révén megváltozhat a hatalmi jogkörök elosztása. Lukasenka ugyanakkor megerősítette, hogy az ellenzék és az országszerte tiltakozó tömegek követelése ellenére nem fogják megismételni az augusztus 9-én tartott elnökválasztást.

Soha ne számítsanak arra, hogy nyomás hatására fogok bármit is megtenni. Nem lesznek új választások”

– mondta az országot 26 éve irányító egykori téeszelnök.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Megkapta az oltást Majka párja - váratlan mellékhatások léptek fel!
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!