Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Koronavírus: ennyibe kerülhet majd egy vakcina

A Moderna nevű biotech cég bejelentette, hogy szeptember végére befejeződhet koronavírus-vakcinájuk vizsgálatának 3. fázisa. A vállalat az oltóanyagok becsült árát is elárulta.

A Moderna koronavírus-vakcinája dózisonként kevesebb mint 40 dollárba kerül majd. Várhatóan 32 és 37 dollár – 9300 és 10800 forint – között lesz egy adag ára – közölte a CNN.

Már több millió adagot előrendeltek

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, még el sem készültek a vakcinák az új típusú koronavírus ellen, egyes országok máris milliószámra foglalták be az oltóanyagokat a cégeknél. A Moderna sem lóg ki s sorból: náluk már mintegy 400 millió dollárt – csaknem 117 milliárd forintot – tettek le előre az ügyfelek a még készülő mRNA-1273 nevű vakcinára.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett! Orbán Viktor bejelentése letaglózott mindenkit! TOTÁLIS TILALOM JÖN! Erre kell készülni, jobb ha te is tudsz róla!
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus vakcina, koronavírus-vakcina ára, koronavírus oltás, koronavírus oltóanyag
A harmadik fázisba lépett a Moderna vakcinájának tesztelése. Fotó: Getty Image

Megfizethetőbb, mint a gyógyszer

A Moderna egyébként már akkor megígérte, hogy megfizethető árat szabnak majd ki a vakcinájukra, amikor kiderült, hogy a remdesivir nevű, a koronavírus-fertőzés kezelésére kifejlesztett gyógyszer adagonként 520 dollárba – 152 ezer forintba – kerül majd. A Moderna emellett azt is belengette, hogy nagyobb tétel rendelése esetén még kedvezményt is biztosítanak, így tehát akár 32 dollár alá is szoríthatják az országok a dózisonkénti költséget.

KAPCSOLÓDÓ
Ezt nem gondoltuk volna!Kiderült: erre költi 10 milliós nyereményét Roland, a Konyhafőnök győztese

forrás: Házipatika

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!