Jó hír: Elmaradt a világvége!

Frissítés: Úgy néz ki ez a világvége elmélet is téves volt, mint azt legtöbben gondoltuk. Már várjuk mi lesz a következő világvége jóslat. Szerintetek? 🙂

Ez az év eddig borzasztóan alakul, koronavírus, majd az amerikai tüntetéshullámok viszont most egy újabb összeesküvés-elmélet szerint néhány napon belül itt a világvége. Pontosabban Június 21-én.

Az elmélet szerint, amit azért illik kételyekkel fogadni igazából nem új jóslatról van szó, hanem egy régebbi lett rosszul értelmezve. Legtöbbünk emlékszik a nagy 2012-es világvége mizériára, ami azt ígérte hogy december 12-e lesz az utolsó napja az emberiségnek. Ebből filmek, könyvek készültek, sőt akkor hatalmas nagy bulikkal várták világszerte a véget…ami nem túl meglepő módon nem jött el.

Most viszont egy Twitter bejegyzés indította be az apokalipszisre készülőket, amely arról szól hogy a Gergely-naptár és a Maja naptár közötti átváltásba hiba csúszott. A Maják utolsó éve a naptárban 1752 volt, ami a mi naptárunk 2012-es évének felel meg. Viszont egy “szakértő” szerint, a kalkulációban valahogy évente 11 nappal kevesebbet számoltak, ezért a 268 évnyi különbség napokban 2948 (11×268), azaz pontosan 8 év…és így jutottunk el a 2020 június 21. dátumhoz.

A NASA is megszóltat az ügyben:

betöltés...

Eredetileg 2012-re egy régi rossz kalkuláció alapján a Nibiru bolygó Földdel való találkozását vizionálták a konteo-hívők, de ezt már évekkel korábban is tudni lehetett, hogy téves. Nincs ok az aggodalomra, ezen jóslatok mindössze kitalációk, amelyek távol állnak a tudományos bizonyítástól.

Forrás: ZeeNews

 

betöltés...