Connect with us

Pénzügy

Megváltozik a személyi igazolvány Magyarországon

Idén szeptembertől már használhatjuk a digitális személyi igazolványt, amivel jóval könnyebb lesz magunkat azonosítani, és a hivatalos ügyeink intézését is megkönnyíti. Az alkalmazás május 18-tól tölthető le első lépésként, tehát ekkor már fel tudod telepíteni az okostelefonodra. A Digitális Állampolgárság Programban az életesemény alapú ügyeinket intézhetjük.

Szeptembertől már használhatjuk a digitális személyi igazolványt

Minden fontos adatunk beköltözik a mobilunkba a Digitális Állampolgárság Program keretében. Ez megkönnyíti a dolgunkat az ügyintézéseknél, sok helyen már személyesen sem kell megjelennünk, ráadásul némi pénzt is megtakaríthatunk vele.

Hamarosan letölthető lesz a mobilalkalmazás, amelynek birtokában egy kormányablakban történő ügyintézés után felkerülhetsz egy várólistára, hogy aztán üzenet érkezzen számodra, hogy aktiválhatod digitális állampolgárságodat – írja a Dívány.

Digitális Állampolgárság Program

„A Kormány 2022 decemberében fogadta el a Digitális Állampolgárság Programot. Célunk, hogy megkönnyítsük az állampolgárok életét. Olyan egységes és kiváló felhasználói élményt nyújtó digitális környezetet teremtünk, amely leegyszerűsíti az állampolgárok és a kormányzat különböző szervei közötti kommunikációt.”- írják a DÁP oldalán.

Május 18-tól letölthető az új alkalmazás

A Digitális Állampolgárság Program keretében minden, állammal és közszolgáltatóval kapcsolatos ügyünket a mobilunkon lehet majd intézni. Sok helyen már személyesen sem kell megjelennünk, ráadásul némi pénzt is megtakaríthatunk vele. Május 18-tól letölthető lesz a mobilalkalmazás, amelynek birtokában egy kormányablakban történő ügyintézés után felkerülhetünk egy várólistára, ahol később aktiválható lesz a digitális állampolgárság.

Azoknak a hivatalos ügyeinknek a többségét, melyek intézéséhez eddig meg kellett jelennünk valamilyen állami hivatalban, már virtuálisan is elintézhetjük. Emellett az állam felé szükséges fizetnivalónkat is rendezhetjük a központi mobilalkalmazáson keresztül – áll a cikkben.

forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top