Connect with us

Egyéb

Itt a fordulat! Ilyen idő várható április utolsó napjain és MÁJUSBAN! Nagy havi előrejelzés!

Itt a fordulat! Ilyen idő várható április utolsó napjaira

Itt a fordulat! Ilyen idő várható április utolsó napjain és májusban! Nagy havi előrejelzés!

Április hónap gyakran váltakozó időjárási körülményeket hoz, és idén sem történik másképp. Ahogy közeledünk az április utolsó napjai felé, egy markáns időjárási fordulat vár ránk, ami jelentős hatással lesz a májusi időjárásra is.

Április vége: Hűvös fordulat, esővel

Április utolsó napjaiban egy markáns hidegfront éri el hazánkat, ami hűvösebb levegőt és több helyen esőt is hoz. Az átlaghőmérsékletek ebben az időszakban 5-10 fokkal maradhatnak el az évszakhoz képest megszokottól. A hőmérséklet csökkenése mellett az esőzések is gyakoribbá válnak, így a tavaszi szárazság után végre megkönnyebbülhet a természet.

Május: Meglepetésekkel teli hónap

Május első felében a hűvös időjárás továbbra is fennmarad, különösen az északi és keleti régiókban, ahol az éjszakák még fagyosak is lehetnek. A május közepétől kezdődően azonban egyre melegebb levegő érkezik délnyugatról, ami fokozatos felmelegedést hoz.

A hónap második felében már jelentősen enyhébb időre számíthatunk, a hőmérsékletek ismét elérhetik, sőt meg is haladhatják a 20 fokos átlagot. Ebben az időszakban a csapadék mennyisége is normalizálódik, így a kertek és mezőgazdasági területek számára kedvezőbb körülményeket teremthet.

Különleges jelenségek: Zivatarok és melegrekordok

Május második felében nemcsak a melegedés, hanem a zivataros időszakok kezdete is várható. A meleg és páradús levegő több helyen intenzív zivatarokat generálhat, amelyek lokálisan heves esőzéssel, jégesővel és erős szélrohamokkal is járhatnak.

A hónap vége felé pedig akár melegrekordok is megdőlhetnek, különösen a déli és délnyugati területeken, ahol a hőmérséklet elérheti a 30 fokot is.

Összefoglalás

Az április utolsó napjainak fordulata és a májusi változások izgalmas időjárási körülményeket ígérnek. A kertészeknek és mezőgazdasági termelőknek érdemes figyelemmel kísérniük az előrejelzéseket, hogy időben alkalmazkodhassanak a változásokhoz. Azoknak, akik a májusi szabadtéri programokat terveznek, javasoljuk, hogy kövessék a friss előrejelzéseket és legyenek felkészülve az időjárás váratlan fordulataira.

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top