Connect with us

Egyéb

Az Ex-Férj nincstelenül hagyja a nőt – Évekkel később 400 forint borravalót ad neki

Egy nőt nincstelenül hagyott az álnok férje, majd évekkel később meglátja, hogy a férfi parkolóőrként dolgozik egy étteremben.

Jenny Carlson 45 éves volt, és huszonhét éve volt házas. Ezeknek az éveknek a nagy része boldogan telt, nevelte a gyerekeit. Ez még akkor volt, amikor Jenny azt hitte, hogy a férje szereti őt.

De Brad megváltozott. Míg Jenny a gyerekeiknek és az otthonuknak szentelte magát, addig Brad a pénzkeresésnek élt.

Mindig azt mondta: “Jenny, partnerek vagyunk, 50/50, és ezt ne felejtsd el! Nélküled nem lehetnék ilyen sikeres.”

Jenny hitt neki, és azt is hitte, hogy ő is őszinte lesz vele, ahogy ő is az volt. Nehéz pontosan meghatározni, hogy Jenny mikor jött rá, hogy a házasságának vége. Talán akkor, amikor Brad kétszer egymás után elfelejtette a születésnapját, és ez már nem fájt.

Egyedül ülve a hálószobájában, Bradre várva, Jenny rájött, hogy már nem szerelmes. Szerette, tisztelte, ő volt a legjobb barátja, de a romantikának vége volt.

Néhány nappal később Jenny megkérdezte: “Boldog vagy, Brad?”

A férfi felnézett a laptopjából, és elkomorult. “Hát persze! Miért ne lennék?”

“Mert..” – mondta Jenny nyugodtan. “Már nem szeretsz engem.”

Brad a homlokához szorította a kezét, és lehunyta a szemét. “Ó, Jen…” – suttogta. “Kérlek, kicsim, beszélhetnénk erről később? Hatalmas üzletem van… Szeretném, ha teljes figyelmemet ránk tudnám fordítani.”

“Oké” – egyezett bele Jenny.

“Kérlek, kicsim” – mondta Brad könnyes szemmel. “Kérlek, ne mondj le rólunk. Csak adj egy kis időt, jó?”

Jenny így is tett, és micsoda meglepetés érte! Két héttel később Brad besurrant. “Az üzlet megköttetett!” – kiáltotta.

“Beszélhetnénk ma este?” – kérdezte Jenny. “Rólunk.”

Brad leült a kanapéra, és közömbösen keresztbe tette a lábát. “Most már beszélhetünk!” – mondta. “Szóval… akarsz válni vagy sem?”

“Válás?” – Jenny zihált. “Azt hittem, hogy… te mondtad, hogy ne mondjak le rólunk!”

“Ó, tudod..” – Brad intett a kezével. “A dolgok, amiket nyomás alatt mondunk…”

“Értem” – mondta Jenny. “Ebben az esetben felveszem a kapcsolatot egy ügyvéddel, és beadom a kérelmet…”

“Már megtettem” – mondta Brad mosolyogva. “És csődöt is jelentettem. Nem kapsz egy centet sem a pénzemből.”

“De te mindig azt mondtad, hogy egyenrangú partnerek vagyunk” – kapkodta a fejét Jenny. “Fele-fele, azt mondtad.”

“Felejtsd el” – mondta Brad. “Ez csak egy olyan dolog, amit mondtam, de nem jelentett semmit.”

“Mint például “szeretlek”..” – mondta Jenny keserűen.

“Pontosan!” Mondta Brad.

A válási folyamat végére Jennynek nem maradt semmije. Mindössze a ház tőkéjének a felét kapta, és ennek nagy része a jogi költségekre ment el.

Jenny szerencséjére a három gyermeke mind felnőtt és elköltözött a házból. Csak magával kellett törődnie, ezért talált egy aprócska lakást, és elindult munkát keresni.

Sajnos Jennynek sem képzettsége, sem tapasztalata nem volt. Egyenesen a középiskola után ment hozzá Bradhez, hiszen a legidősebb gyermeke már úton volt. Ő volt a legjobb anya, de ez most semmit sem ért.

Jenny leült a használt kanapéjára, és sírt. Az utolsó nő, aki interjút készített vele, kedves volt. “Találj valamit, amit jobban csinálsz, mint bárki más” – tanácsolta.

“Mit tudok jobban csinálni, mint bárki más?” – kérdezte magától. Aztán elvigyorodott. A nagymamája csokoládétortája! Jenny örökölte a nagymamája receptkönyvét, és a csokoládétorta a család kedvence volt.

Másnap négykor kelt, és nekilátott a sütésnek. Hét órakor már két tortával a kezében állt a szemközti divatos kávézó ajtajában.

“Ha nem adod el a tortákat” – mondta Jenny. “Fizetek neked. Mit veszíthetsz?”

Tizenegy órakor a kávézó tulajdonosa már hívta Jennyt, hogy kérjen még két tortát a délutánra. Aztán a vendégek egész tortákat kezdtek rendelni, hogy hazavigyék, ahelyett, hogy csak egy szeletet vettek volna.

Jenny elfoglalt nő volt, és még elfoglaltabb lett, amikor egy másik kávézó felvette vele a kapcsolatot, majd egy másik, és még egy… Egy nap egy csemegeboltlánc vevője kereste meg, és azt mondta, hogy fagyasztva veszi meg a tortákat.

Az első kávézó tulajdonosával, mint partnerrel Jenny elindított egy gyárat, és elindította saját márkáját: Gigi néni pitéit. A siker elsöprő volt, és három évvel később Jenny már nagyon gazdag nő volt.

És nem csak a szakmai élete virágzott fel. Épp most kezdett újra randizni – egy jóképű francia ételkritikussal, aki imádta őt és imádta a csokoládés tortákat.

Jennynek randevúja volt sármos francia barátjával a város egyik legexkluzívabb éttermében, ezért kiöltözött. És mesésen nézett ki! Bepattant vadonatúj kis piros kabriójába, és elindult a belvárosba.

Megállt az étterem ajtaja előtt, kiszállt a kocsijából, és felkészült arra, hogy átadja a kocsikulcsot a parkolóőrnek. Aztán újra ránézett a férfira, és elakadt a lélegzete. “BRAD?!”

Brad volt az, aki egy rosszul szabott piros blézerben és fekete csokornyakkendőben parkoltatta az autókat! Sőt, épp az Ő autóját készült leparkolni. Brad elpirult és zavarba jött.

“Jenny..” – mondta gyenge mosollyal. “Remekül nézel ki!”

Jenny végignézett rajta, és azt válaszolta: “Mi történt veled?”

Brad vállat vont. “Miután elváltunk..” – mondta -, minden rosszra fordult. Rossz befektetéseket eszközöltem… mindent elvesztettem, Jenny.”

“Ó, te szegény!” – Jenny felsírt, és a táskájába nyúlt. “Tessék, a régi idők emlékére!” És kedves mosollyal egy bankjegyet nyomott volt férje kezébe.

Három évvel ezelőtt Brad üres kézzel hagyta ott a nőt, most a nő többet adott neki, mint amennyit a férfi hagyott neki – 1 dollár borravalót!

“Vigyázz a kocsimra!” – mondta könnyedén, és besétált az étterembe, ahol egy jóképű férfi és egy csodálatos este várt rá.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Tedd azt, amihez a legjobban értesz, a lehető legjobban, és sikered lesz. Jenny rájött, hogy a csokoládé pitéi sikert arattak, és végül egy híres desszertmárkát hozott létre.
  • Ami körbejár, az körbejár. Brad kicsalta Jennyt a családi vagyon egy részétől, és végül csődbe ment és egyedül maradt, míg ő meggazdagodott.

Oszd meg ezt a történetet családoddal és barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Ezt a cikket a mindennapi életéből vett történetek ihlették, és egy profi író írta. A nevekkel és/vagy helyszínekkel való bármilyen hasonlóság pusztán a véletlen műve. Minden kép csak és kizárólag illusztrációs célokat szolgál.

via

Continue Reading

Ajanlo

To Top