Egy életet ledolgoztak, letettek valamit arra a bizonyos asztalra, azonban a nyugdíjas éveikben sem dőlhetnek hátra, nem pihenhetnek, hiszen a nyugdíjuk olyan kevés, hogy abból megélni lehetetlen lenne. Hat magyar hírességet mutatunk, akik nem tudnak megélni a nyugdíjukból.

 

 

Bíró Ica 66 éves és mindössze 103 ezer forint a nyugdíja.

 

“103 ezer forint a nyugdíjam, nem túl sok, de nem panaszkodom. Kapok segélyt az önkormányzattól, a rezsiben is segítenek, sőt télen, miután kandallóban fűtöttem, kaptam tűzifát. Más világ, amiben most élek, össze nem lehet hasonlítani a korábbi életemmel, de megmondom őszintén, nagyon remélem, hamarosan fordul majd. Azzal nyugtatom magam, hogy mindent el lehet venni tőlem, de a tisztességemet és a becsületemet nem. Én magam adtam el az utolsó ingatlanom, hogy kifizethessem a bírósági perek illetékét, a baráti és családi kölcsönöket”

 

-mondta a nyáron az fitnesz ikon.

 

Nagy Feró, a nemzet csótánya 2017-ben lett nyugdíjas és amit kézhez kap havonta, az döbbenetesen kevés, mindössze 42.600 forint.

 

“Nekünk, zenészeknek nem számolták el az Országos Rendező Irodánál levont nyugdíjrészleteket. És ez elveszett”

 

 

-mondta a nyugdíjba vonulásakor Feró, aki azóta is aktív a Beatrice zenekarral, így panaszra természetesen semmi oka.

 

 

42.600 forint Nagy Feró nyugdíja.

A táncdalfesztiválok királya, Poór Péter nem árulta el, mennyi a nyugdíja, de azt igen, hogy 100 ezer forint alatt van.

 

„Kevesen hiszik el, de többet dolgozom, mint fiatal koromban. Tanítok, rendszeresen koncertezem és folyamatosan tele vagyok új tervekkel. Hála istennek, bírom a pörgést, és örülök neki, hogy van munka, mert anyagilag is megviselt, amikor a járvány miatt nem tudtam fellépésekre járni. Sok más előadóhoz hasonlóan, nevetségesen alacsony a nyugdíjam. Konkrét összeget nem szeretnék mondani, de az én esetemben ez alig haladja meg a százezer forintot. Ebből a csekély bevételből a számláimat sem tudom kifizetni. Persze, próbálok derűlátó maradni, és bízom benne, hogy ez még változhat, mert nem érzem méltányosnak a jelenlegi helyzetet. Hivatalosan ezt nem tudom bebizonyítani, de a szocializmus alatt rendesen fizettem a nyugdíjjárulékokat és az egyéb adókat, ám az Országos Rendező Iroda és a külföldi fellépéseket szervező cég ezeket a pénzeket eltette, és nem jelentették be, hogy munkaviszonyom van. Tehát úgy néz ki, mintha évekig nem dolgoztam volna, és ez a nyugdíjamon is meglátszik”

 

-nyilatkozta az énekes.

 

 

Poór Péter is kisnyugdíjas

A legendás Bemondónő, Endrei Judit sosem árulta el, mennyi a nyugdíja, de azt elmondta, hogy munkára kényszerül mellette.

 

„Munkának nevezzük azt, amit csinálok, de nekem fontos, hogy örömömet leljem benne, így valójában élvezem. Hozzáteszem, semmiképpen nem nyafogni szeretnék, de a nyugdíjam nem elég ahhoz, hogy teljesen hátradőljek. Jólesik, hogy felkérnek még szép, izgalmas feladatokra, és szeretem, hogy a munkámért pénzt is kapok. Hozzáteszem, számos olyan dologgal is foglalkozom, ami munkának tűnik, de nem hoz pénzt. Említhetném rögtön a YouTube-csatornámat”

 

– mondta Endrei.

 

 

„Gyakorlatilag megmentett a Nemzet Művésze elismerés. Ha beteg lennék, és nem tudnék dolgozni, akkor a 110 800 forintos nyugdíjammal mit kezdenék? Nagyon átvertek minket a kilencvenes években a színházak. Tudniillik nem akarták fizetni utánunk a járulékokat, a TB-t, ezért elküldtek betéti társaságokba bennünket. Ezért ilyen alacsony a legtöbb művésznek a nyugdíja, mert akkor mindössze 2600 forintot kellett fizetnünk a társadalombiztosításra. Ezért is fontosak ezek a díjak, és hogy minél több, rangos kollégát ismerjenek el”

 

– mondta Reviczky.

 

 

A díjak nagyon fontosak, mert a többség pénzt is hoz az elismerés mellé (Fotó: Infostart)

Demjén Rózsi 48.500 forint nyugdjíat kap, holott az ország egyik legnagyobb zenei ikonja.

 

„Havonta 48 500 forint nyugdíjat kapok. Én ma is dolgozom, anyagi háttérrel is rendelkezem, de mindig, amikor az utalást a számlámon meglátom, azokra a korombeliekre gondolok, akik hasonlóan jártak, és most szociális juttatásokra szorulnak, hogy ebből a pénzből valahogy, nagyon szegényesen megéljenek. Nagyon bánt, hogy azok, akik egykor az életüket tették fel arra, hogy másoknak a muzsikálással örömet szerezzenek, ma nyomorognak”

 

– mondta korábban a legendás énekes.