Connect with us

Egyéb

Az emberek többségének már fogalma sincs, hogy mi ez. Te még emlékszel?

Az emberek többségének már fogalma sincs, hogy mi ez. Te még emlékszel?

A technológia rohamos fejlődésével úgy érezzük, hogy az életünk percről percre válik egyre könnyebbé. A múlt ötletes eszközei pedig ezzel párhuzamosan válnak elavulttá. Ez az életünk szinte minden területére igaz, a zenehallgatási szokásainktól kezdve az utazásig.

Minden folyamatosan változik.

Ennek köszönhetően a múlt mindennapos használati eszközei a jövő generáció számára már csak homályos talányok lesznek. Ha a kezükbe akad egy-egy ilyen, nehezen tudják kitalálni, hogy vajon miért és hogyan használhatták azt az őseik. Így volt ez a szalagos magnókazettával, ha még emlékeztek. Hasonló a helyzet ezekkel a kis érmeszerű dolgokkal is.

Te emlékszel még, hogy mire valók ezek?

Ha már túl vagy egy bizonyos életkoron, amikor ezt olvasod, akkor nem kizárt, hogy tudod, milyen eszköz látható a képen. Pontosan, ez egy tűbefűző, ami 30 éve még alap darab volt minden háztartásban.

Ha probléma akadt a cérna tűbe fűzésével, ezek a kis jelentéktelennek tűnő, ám annál hasznosabb eszközök a segítségünkre siettek.

Minden varrókészlethez tartozott egy ilyen a tű, cérna, gyűszű, mérőszalag és tűpárna mellett.

Még emlékszem, amikor édesanyám tanította, hogyan kell használni, bár sosem voltam olyan ügyes vele. Ti igen? Esetleg még mindig használjátok?

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top