A jövőben a hetven év feletti járművezetőknek ötévente bizonyítania kellene, hogy még mindig alkalmasak a vezetésre, írja a Bild.

Egységesít az EU

Az Európai Unió a vezetési vizsgák reformját és egységesítését is tervezi 27 tagállamában, hogy megpróbálja csökkenteni az évi húszezer halálos közúti balesetet, amelynek 40 százaléka a 30 év alatti sofőrök halálát okozza.

Az új javaslatok szerint a jogosítványhoz szükséges vizsgaköteles korhatár 17 év lenne, és az új vezetői engedélyek birtokosainak kétéves próbaidőszakot kellene teljesíteniük, amely alatt nem vezethetnének egyedül, és teljes mértékben tilos lenne vezetés közben alkoholt fogyasztaniuk.

Az EU célja a változtatással nem más, mint hogy 2050-re megszűnjenek a halálos közúti balesetek. 2022-ben az Európai Unióban 20 600 ember vesztette életét közúti közlekedésben, ezt a számot a felére szeretnék csökkenteni 2030-ig.

Azt egyelőre még nem határozták meg, hogy pontosan hogyan fogják ellenőrizni az idős emberek vezetési képességeit. A tervek szerint az EU-tagállamok fogják eldönteni, hogy a jogosítvány öt évre szóló megújításakor a járművezetőknek kell-e kötelezően vizsgát tennie, vagy elég lesz az orvosi vizsgálat.

Néhány országban már most is van idősekre vonatkozó szabályozás: Olaszországban például már ötvenéves kortól meg kell újítaniuk az engedélyüket az autósoknak, az életkoruk előrehaladtával pedig egyre sűrűbben kell bizonyítaniuk az alkalmasságukat.

Szlovákiában a 65. életévüket betöltött autósoknak ötévente kell orvosi ellenőrzésen részt vennie, Dániában pedig 75 év felett kell orvosi igazolás a vezetéshez.

Spanyolországban és Nagy-Britanniában szintén igazolniuk kell az egészségügyi alkalmasságukat az idősebb járművezetőknek.