Connect with us

Időjárás

Jön a fagy, berobbanak a kemény mínuszok! A meteorológusokat is meglepte, ami most jön!

Jön a fagy, berobbanak a kemény mínuszok! A meteorológusokat is meglepte, ami most jön!

A hidegfront érkezik hazánk térségébe a hétvégén, és szombaton erősen felhős vagy borult ég várható. A keletebbi területeken már több helyen előfordulhat eső, zápor, sőt, a Dunántúlon még egy-egy zivatar sem kizárt – derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

Estefelé nyugat felől határozottan csökkenni fog a felhőzet, és a csapadékhajlam is mérséklődik. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, de késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések. A hőmérséklet délutánra 11 és 17 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, bár északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, és ott helyenként eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél megélénkül, több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 8 fok között, kora délután általában 11 és 17 fok között alakul, csak északkeleten lehet hűvösebb.

Hétfőn nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, néhol előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de északkeleten akár -3, -4 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti vidékeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Kedden többnyire közepesen, illetve erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol időnként megerősödhet. Hajnalban általában -2 és +5 fok között, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -3 fokot mérhetnek, kora délután pedig 8 és 14 fok között lesz a hőmérséklet, de északkeleten ennél hűvösebb is lehet.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, a csapadéknak csak kis esélye van. Az északi, majd délkeleti szél néhol időnként megélénkül. Hajnalban általában -2 és +3 fok között, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -3 fokot mérhetünk, kora délután pedig 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

A HungaroMet videós előrejelzése szerint péntektől kezdve növekszik a csapadék valószínűsége. A hirtelen jött hidegfront és az intenzív csapadék megnehezítheti az utazást és az életvitelt az elkövetkező napokban, ezért fontos, hogy mindenki felkészüljön a hideg időjárásra és a változó körülményekre! Legyen mindenki óvatos az utakon, és vegye figyelembe az aktuális előrejelzéseket a biztonságos közlekedés érdekében!

Continue Reading

Ajanlo

To Top