Connect with us

Gasztro

Házi csirke párizsi egyszerű receptje

417583438 793027676194447 1189981449228459339 n

A házi készítésű csirkés parizer egy ízletes és egészséges alternatíva a kereskedelmi változatokhoz, autentikus és személyre szabott kulináris élményt kínálva. Ez a könnyen elkészíthető étel minden bizonnyal mindenki ízlésének meg fog felelni, akik a hagyományos ételeket kedvelik. Egyszerű összetevőkkel, mint a csirkehús, zselatin és fűszerek, aromás és ízletes parizert kaphatunk. A recept elkészítése részletes és egyszerű, lehetővé téve a termék minőségének és ízének ellenőrzését. Követve ezeket a lépéseket, olyan finomságot készíthet, amely elvarázsolja családja és barátai ízlelőbimbóit. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a házi csirkés parizert!

Hozzávalók:

  • Egy vidéki csirke combjai és melle
  • 1 csomag zselatin
  • Őrölt fekete bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál céklapor
  • Töltött zöld olívabogyók

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg és tisztítsuk meg a csirkét az esetleges maradványoktól. A combokat egészben hagyhatjuk vagy félbevághatjuk. A csirkehús főzési idejének csökkentése érdekében nyomáspárolóban főzzük. Helyezzük a húst a nyomáspárolóba, és hideg vízzel öntsük le. Fedjük le, és főzzük, amíg a hús nagyon puha nem lesz, és könnyen szálakra szedhető. Az idő a hús keménységétől függ. Ha keményebb húst használ, tegyen több vizet a edénybe.

Vegye ki a húst, és hagyja kihűlni egy tányéron, majd szedje le a csontokról és szálakra szedje villával. Hagytam egy részét a bőrnek is, hogy ne legyen túl száraz a parizer. Kb. 450 g húst kaptam. Egy edényben szűrjük le a hús főzőlevét (300 ml), és forraljuk fel sóval és borssal.

Hidratáljuk a zselatint egy bögrében 3 evőkanál vízzel vagy húslevessel. Adjuk hozzá a céklaport, majd keverjünk hozzá egy kis forró levet, és alaposan keverjük össze. Amikor a zselatin teljesen feloldódik, öntsük az elegyet a forró lébe, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre.

Tegyük a húst a fokhagymával együtt egy erős robotgépbe vagy turmixgépbe, és kezdjünk el mixelni, apránként hozzáadva a folyékony keveréket. Ha szükséges vagy ha kevésbé sűrű parizert szeretnénk, adjunk hozzá több húslevest (én 390 ml-ig adtam hozzá). Ízesítsük sóval és borssal. Vágjuk le egy 1,5 literes műanyag palack nyakát, és öntsük bele a húskeveréket, elhelyezve az olívabogyókat itt-ott. Fedjük le a palack nyakát élelmiszerfóliával, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap vágjuk fel a palackot egyik oldalán ollóval, és vegyük ki a parizert. Tároljuk a hűtőben néhány napig fedett állapotban.

Continue Reading

Ajanlo

To Top