Connect with us

Egyéb

Menj nyugdíjba 55 éves korodban és 80 éves korodig élsz, de ha 65 éves korodig dolgozol, 67 évesen meghalsz.Hogy miért?most leírom részletesen :

Menj nyugdíjba 55 éves korodban és 80 éves korodig élsz, de ha 65 éves korodig dolgozol, 67 évesen meghalsz.Hogy miért?most leírom részletesen :

Sok emberben félelmet okoz nyugdíjba vonulás. Azon 43 élet eseményt taglaló listáján, amelyek az egyénre nézve a legnagyobb stresszt okozzák, a nyugdíjkorhatár elérése, a nyugdíjba vonulás a 10. helyet foglalja el. Az egészségromlás és az egyre növekvő számú kompromisszumok alig teszik lehetővé, hogy a nyugdíjazást annak a paradicsomi időszaknak nevezhessük, amelyről szokás szerint ilyen lelkesedéssel beszélnek a társadalom nyugdíjazástól messze álló tagjai.

És bár a nyugdíjkorhatár átlépése mindig tele van kellemetlen meglepetésekkel, hihetetlen előnyökkel is együtt jár, amelyekről sokan még nem tudnak, de ugyanakkor nagyon sokszor álmodoznak róla. Az egészség megőrzéséről van itt szó.

A nyugdíjba lépés és az egészség közötti kapcsolat

Semmi meglepő sincs abban a tényben, hogy az öregedés az ember egészségügyi állapotának romlását idézi elő. Sokkal meglepőbb azonban az a tény, hogy a nyugdíjazás hozzájárul állapotának jelentős javulásához.

Az egészségről, mint fizikai állapotról beszélve a tudósok között még mindig nincs konszenzus azzal kapcsolatban, hogy erre milyen (jó vagy rossz) hatással van a nyugdíjba vonulás. Egyes tanulmányok pozitív hatást, míg mások negatív hatást mutatnak ki. A mentális egészség szempontjából azonban a vélemények egybeesnek, és ennek érthető okai vannak:

  • Nincs munka – nincs stressz. Nyugdíjazáskor az összes munkahelyi stressz eltűnik az ember életéből, így megkönnyebbül és sokkal kipihentebbnek érzi magát.
  • Több alvás. Az alvás a válasz az egészséggel kapcsolatos összes kérdésre. Ha reggel nem kell sehova sem rohannia, esetleg túlóráznia a munkahelyen, akkor az alvás már nem is tűnik olyan luxusnak, amely korábban szinte már elérhetetlen volt. Az alvás elősegíti a mentális pihenést.
  • Fizikai aktivitás. A több szabadidő megjelenésével sok nyugdíjas kezd fizikai tevékenységet folytatni: túrázás, jóga, tenisz stb. És ez nem csak az idő átadásának módja, hanem remek étel is az elme számára.

Legyen ez a kor a legjobb időszak az életedben!

Kiderült, hogy aki nem vonul nyugdíjba , annak a mentális állapota jobb marad. De valóban olyan pozitív dolog-e ez, ha nem igazán élvezheti valaki a nyugdíjasok életét?

Nem számít, mennyit vár egy ember erre a pillanatra, a nyugdíjazás időszaka meglehetősen nehéz lehet bárki számára. Számos dolog azonban tökéletesen felvidíthatja az átmeneti időszakot:

1. Új barátok

Soha nem késő kibővíteni társasági körünket, ideértve a nyugdíjas kort is. Tartsuk a kapcsolatot a korábbi kollégáinkkal és barátainkkal is, emellett próbáljunk meg új emberekkel találkozni, amint van erre lehetőségünk.

2. Folytassuk a tanulást

Ha minden nap tanulunk valami újat, az elménk egészséges és aktív marad. A világon mindig van valami megtanulható, így lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre annak, aki fejlődésre vágyik.

3. Találjunk magunknak egy hobbit

A munka elhagyása megkönnyebbülés lehet számunkra, ám a teljes foglalkoztatásról a korlátlan szabadságra történő éles átmenet túl drámai változás. Ezért legyünk kreatívak! Találjuk meg magunk azt a szabadidős tevékenységet, amelyre szívesen szánunk időt, és valódi örömet szerez számunkra.

A nyugdíjazás, mint egyfajta kaland

A nyugdíjba vonulás nem mindig azt jelenti, hogy a medence melletti hűvös limonádét kortyolgatunk, vagy spontán ötlettől vezérelve kiruccanunk a francia Riviérára. De pozitív hatással van a lelkünkre, és azzal a hajlandósággal, hogy új barátokat szerezzünk, továbbá, hogy új hobbit találjunk, a nyugdíjas kor biztosan kezdete lesz az életünk egyik legérdekesebb kalandjának.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top