Connect with us

Hétköznapok

Gyógyszert mentem kiváltani, két ember áll előttem: egy idős nő és egy fiatal anya. Az nénike odament az ablakhoz és így szólt: “Aranyom, csak az első gyógyszerre van elegendő pénzem a többit majd máskor” – ami ezután történt…

A gyógyszertárban állok sorban. Előttem két ember áll: egy rétegesen öltözött idős hölgy és egy fiatal anya, aki gyermekével az ölében várakozik. Az idős hölgy odalépett a pult elé, átnyújtotta a receptjét és így szólt: “Aranyom, csak az első gyógyszerre van elegendő pénzem a többit majd máskor.” A gyógyszerész megtalálta a kívánt gyógyszert és közölte az árát. Az idős asszony kezdett kotorászni a tárcájában az utolsó aprópénzért, és kiderült, hogy néhány forint hiányzik a gyógyszer kifizetéséhez. A gyógyszerész félrenézett, visszatette a dobozt,és a fiatal anyát kezdte el kiszolgálni.

A szegény nő a pultnál állva, könnyek között próbálta visszatenni a pénzét a tárcájába. Ebben a pillanatban nem tudtam másra gondolni, mint arra, hogy segítenem kell neki. Odaléptem és felajánlottam a segítségemet. Az idős hölgy először nem hitt a szemének. Úgy nézett rám, mint egy csodára. Szemei villantak a meglepettségtől, és az az egy könnycsepp, ami majdnem az álláig gördült le, hirtelen megállt.

Aztán megragadta a kezem, rám támaszkodott erősen. Szorítása oly erős volt, hogy már fájni kezdett. Hirtelen kijött rajta minden. Odaléptünk a pult elé, és az idős hölgy újra átadta a receptet. Csak ekkor mondtam: “Kérem, adjon mindent ami fel van írva.”. Végül hozzáadtam a saját gyógyszerlistámat is, amelyért eredetileg jöttem.

Amikor az idős hölggyel kisétáltunk a gyógyszertárból, csak annyit mondott: “Áldjon meg a jóisten ezerszer,  Aranyom!” Zsebébe csúsztattam kétezer forintot, de ő nem akarta elfogadni. Végül sikerült meggyőznöm őt, hogy szívből teszem. Ahogy lassan eltávolodó alakját néztem, valamiért hirtelen zavarba jöttem. Mintha az én hibám lenne, hogy az időseink nem engedhetik meg maguknak az alapvető gyógyszereket. Hogyan lehetséges ez? Felháborító, hogy sokan az ÉLETHEZ szükséges gyógyszereket sem tudják megvásárolni. Azóta különösen érzékenyen figyelek az idősekre a boltokban, gyógyszertárakban, vagy amikor alamizsnát kérnek. Kérlek oszd meg ezt a bejegyzést, mert VÁLTOZÁSRA van szükség!

Continue Reading

Ajanlo

To Top