Connect with us

Pénzügy

Eddig Önnek is a postás vitte a családipótlékot és a nyugdíjat? BORUL MINDEN!

Eddig a postás vitte a családipótlékot és a nyugdíjat? Jön a változás…

Már egy a levegőben lógott a dolog, de mostmár…

2024-ben jelentős változások várhatók a nyugdíjak és a családipótlékok kifizetésében. A korábbi postai kézbesítés helyett egyre több nyugdíjas és családipótlékot kapó személy veheti igénybe a banki szolgáltatásokat, amelyek kedvezményes bankszámlavezetést kínálnak. Ez összhangban áll az Európai Unió céljaival, amelyek a készpénzhasználat csökkentésére és a digitális fizetési módok előmozdítására irányulnak.

Utalási Időpontok Táblázata 2024-ben

Hónap Nyugdíj Utalásának Napja Családipótlék Utalásának Napja
Április Április 12. TBD
Május Május 10. TBD
Június Június 12. TBD
Július Július 12. TBD
Augusztus Augusztus 12. TBD
Szeptember Szeptember 12. TBD
Október Október 11. TBD
November November 12. TBD
December December 2. TBD

TBD: A családipótlék utalásának pontos dátumai még nincsenek meghatározva.

A táblázatban szereplő dátumok a 2024-es évre vonatkozóak, és a nyugdíjak bankszámlán történő jóváírását mutatják. A családipótlék utalásának napjait később határozzák meg.

A kormány 2024-ben is kiemelt figyelmet fordít a rezsivédelemre, a családok és nyugdíjasok pénzügyi helyzetének stabilizálására. A 2024-es költségvetésben 6% nyugdíjemelés szerepel, figyelembe véve az inflációs előrejelzéseket, valamint várhatóan nyugdíjprémium is kiosztásra kerül, amennyiben a GDP-növekedési cél teljesül​​​​​​.

Ez a változás hatalmas előrelépést jelent a nyugdíjasok és családok életében, hiszen az elektronikus pénzügyi szolgáltatásoknak köszönhetően a kifizetések hatékonyabbak és kényelmesebbek lesznek, valamint összhangban állnak az EU digitális pénzügyi céljaival.

A cikk forrása: https://www.magyarhaza.com/2024/01/kozlemeny-eddig-onnek-is-postas-vitte.html

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top