Connect with us

Egyéb

Felbukkant egy nő, és állítja, hogy az elhunyt férjemnek van egy szerelemgyereke. Kéri, hogy én neveljem fel! Mit tehetnék?

Felbukkant egy nő, és állítja, hogy az elhunyt férjemnek van egy szerelemgyereke. Kéri, hogy én neveljem fel

A férjem harminchat évesen meghalt. Őrülten imádott motorozni, nem volt, ami megállítsa. Ez lett a végzete. Amikor elment, én még csak huszonnyolc voltam. Iszonyú volt feldolgozni a halálát.

Négy éve voltunk házasok, amikor árván hagyott. Rettentően fájt ez, mert még lángolóan szerelmes voltam. Meg voltam győződve róla, hogy a miénk a világon a legnagyobb szerelem, a legtökéletesebb házasság. Babát terveztünk, de nem jött össze. Akkor úgy gondoltam, jobb is, hogy nem maradt utána egy kisgyerek, aki velem együtt bánkódna utána.

Nekem nem lehet gyerekem

Harmincévesen megismertem egy férfit, aki mellett újra meglelhettem a lelki békét. Ez már nem volt olyan szerelem, mint az első, talán mert már nem is mertem igazán szerelmes lenni. Folyton rettegtem, hogy ha túlságosan megszeretem, őt is elveszítem, és azt már nem élném túl. Hozzámentem Ferihez, és elkezdtük a családalapítást. Újra gyerekre vágytam, és ő is. Én harmincnégy, ő ötvenkét éves volt, amikor belevágtunk a babaprojectbe. De nem estem teherbe.

Három évig próbálkoztunk, mikor kivizsgáltattuk magunkat, és kiderült, az én hibámból nem születik gyerekünk. Ez nagyon megrázta őt, mert úgy érezte, lassan elfogy az ideje, és nem teljesült az egyetlen vágya, ami éltette, hogy legyen egy fia. De ettől függetlenül a kapcsolatunk hibátlanul működött. Szerettük egymást és szeretjük a mai napig. Őszinte leszek, engem megnyugtatott, hogy nem tudok teherbe esni, mert gyereket én az első férjemtől szerettem volna. Szeretem Ferit, de soha nem fogom úgy imádni, mint Tibit. Ezt, persze, nem mondtam el neki, sőt még azt is felajánlottam, hogy fogadjunk örökbe egy kisfiút. De ő hallani sem akart erről. Időközben viszont történt egy nagyon furcsa dolog.

Egy idegen nő megkeresett

Felkeresett engem egy nő. A hálón talált rám, és az első kérdése az volt, hogy én valóban az a személy vagyok-e, akit ő keres, vagyis az elhunyt Z. Tibor felesége. Felkavart ez a kérdés, újra eszembe juttatta a kínszenvedésemet, és közben fogalmam sem volt, hogy miért zaklat ez a nő. Nem is árulta el, hanem kétségbeesetten kérte, hogy találkozzunk. Először felháborodtam, majd beleegyeztem, mert a kíváncsiságom erősebb volt, mint az ellenállásom.

Egy kávézóban ültünk le beszélgetni. A nő csapzott volt, szegényes ruhában érkezett, a szemfestékén látszott, hogy nem aznap kente fel. Szóval nem volt túl bizalomgerjesztő látvány. Eleinte összevissza hadovált egy másik nőről, aki az ő testvére, és fogalmam sem volt, mire akar kilyukadni. De végül összeállt a kép.

Azt állította, hogy a férjemtől maradt egy gyerek

Életem legnagyobb szerelmének, akiben jobban bíztam, mint önmagamban, viszonya volt egy akkor tizenhét éves lánnyal. Ebből a viszonyból született egy gyerek is, egy kisfiú. A fiú az apja halála után jött világra, Tibi talán nem is tudott róla, hogy a lány terhes. A gyerek ma nyolc-kilenc éves. Amíg ezt hallgattam, úgy éreztem, rám szakad a plafon. Legszívesebben pofon vágtam volna ezt a nőt, aki hűtlenséggel vádolta a férjemet. De ő csak folytatta tovább.

Hogy a húga halálos beteg, a mellrákja után áttéteket találtak nála mindenütt a testében, és legfeljebb három hónapja van hátra. Ugyanakkor nagyon szegények, és ha a húg meghal, ez a nő nem tud vállalni egy gyereket, mert maga is szinte hajléktalan. Más élő rokonuk nincs. Ezért fordulnak hozzám. Mert nem akarják a kisfiút állami gondozásba adni. Az a tervük, hogy papíron ez a nő, mint a fiú nagynénje, vállalja a gyámságot, de az életben vállaljam el én a gyereket, neveljem fel én, családban, jó körülmények között, hiszen az elhunyt férjemé.

Félek, nem tudnám szeretni ezt a kisfiút

Nem tudtam, mit válaszolhatnék. Még mindig sokkhatás alatt álltam, hogy Tibi más nővel is volt mellettem. Azt mondtam, majd jelentkezem, de egyelőre nem tudok dönteni. A nő ekkor előkotort a szatyrából egy fotót, és elém tette. Meghűlt bennem a vér. Mintha Tibit láttam volna gyerekkorában. Kétség nem fért hozzá, hogy a srác valóban az ő fia. Hazamentem, vittem a fotót is. Nem tudtam megnyugodni. Egész este sírtam. Feri faggatott, hogy mi ütött belém. Én pedig mindent elmondtam neki.

Ahogy kimondtam, hogy Tibi megcsalt engem, Feri magához ölelt, úgy vigasztalt. Ebben a pillanatban rájöttem, hogy ő az igazi, őt szeretem most már, mert ő az, aki mellettem áll, és nem csal meg soha. Átfordult bennem minden érzelem, hirtelen meggyűlöltem Tibit, aki ilyen csúnyán átvert.

Szégyellem kimondani, de a gyereke iránt is csak viszolygást érzek. Feri viszont két-három nap múlva azzal állt elő, hogy a kisfiút be kell fogadnunk, mert így végre lenne gyerekünk. Szerinte ez egy égi jel, hogy épp most történt ez, és hogy egyáltalán ez történt. Gyereket akartunk, és felajánlottak egyet.

Hát, nem tudom. Én nem látom ezt olyan egyszerűnek. Tényleg fogadjak be és neveljek fel egy olyan gyereket, aki a férjem hűtlenségét és árulását juttatná eszembe minden áldott nap? Ti mit tennétek a helyemben?

Orsi törtnetét lejegyezte Kóbor Kata

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top