Connect with us

Pénzügy

VILÁGSZENZÁCIÓ: Elkezdik embereken tesztelni a FOGNÖVESZTŐ gyógyszert – újra kinőnek az ember fogai mint a gyerekeknek miután beveszi

VILÁGSZENZÁCIÓ: ELKEZDIK EMBEREKEN KIPRÓBÁLNI A FOGNÖVESZTŐ GYÓGYSZERT, IDEJE A FOGTÜNDÉRNEK NYUGDÍJBA MENNIE! Nem lesznek többé kihulló, kihúzni való lyukas fogak.

Világszenzáció: Elkezdik embereken kipróbálni a fognövesztő gyógyszert, ideje a fogtündérnek nyugdíjba mennie!

Nem lesznek többé kihulló, kihúzni való lyukas fogak.

Komoly áttörés jöhet hamarosan a fogak tekintetében, egy japán gyógyszerészeti startup által vezetett tudóscsoport

A jövőben a gyógyszert felnőtteknél is alkalmazni lehet majd, így ez válhat potenciális megoldássá fogvesztés, foghiány esetén.

Japán gyógyszeripari startup vezető szakemberei – világszerte elsőként – egy olyan gyógyszert fejlesztenek, amely serkenti az új fogak növekedését. A Toregem Biopharma nevű vállalat, amelyet a Kyoto Egyetem támogat, várhatóan 2030-ra szeretné piacra dobni ezt a készítményt.

A kutatócsoport  sikeresen növesztett új fogakat egereken, és előreláthatólag 2024 júliusában kezdi meg a készítmény biztonságosságát igazoló klinikai vizsgálatokat egészséges felnőtteken.

Az emberek többségének vannak “fogcsírái”, amelyek potenciálisan új fogakká válhatnak, bár ezek a csírák nem fejlődnek ki és eltűnnek. A kutatócsoport egy olyan ellenanyag alapú gyógyszert hozott létre, amely gátolja a fogak növekedését gátló fehérjét. A gyógyszer hat az ilyen csírákra, és serkenti a növekedésüket.

A kutatócsoport ezt a gyógyszert tesztelte vadmacskákon, amelyeknek mind tej- mind állandó fogai vannak, hasonlóan az emberekhez, és új fogak nőttek ki náluk.

A csapat tervei szerint 2025-től klinikai vizsgálatokat fognak végezni olyan 2 és 6 év közötti gyermekeken, akik anodontiában szenvednek, hiányoznak náluk az állandó fogak, vagy csak néhány van jelen. A gyermekeknél egy adagot adnak be a fogak növekedésének elősegítése érdekében.

A jövőben a gyógyszert remények szerint felnőtteknél is alkalmazni lehet majd, akik foghiánnyal küzdenek.

“Hiányzó fogak egy gyermeknél befolyásolhatják az állkapocs fejlődését” – mondta Katsu Takahashi, a Toregem Biopharma társalapítója és az oszakai Kitano Kórház fogászat és szájsebészet osztályának vezetője. “Reméljük, hogy a gyógyszer kulcsként szolgál majd ezeknek a problémáknak a megoldásában” – tette hozzá.

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top