Connect with us

Pénzügy

Lipicai lovak felszámolás miatt eladók 400 forint / kilós áron csak hogy ne a vágóhídon kössenek ki

Lipicai lovak felszámolás miatt eladók 400 forint / kilós áron csak hogy ne a vágóhídon kössenek ki

Lipicai tiszta vérű és félvér lovainkat állomány felszámolás miatt 400 forint / kilós áron eladjuk csak hogy szeretett barátaink ne a vágóhídon kössenek ki. 20 darab eladó legelőn ménesben vannak nagyon szépek egészségesek.

A lipicai ménest a napóleoni háborúk idején kétszer is Magyarországra menekítették, így alakult ki a mezőhegyesi lipicai jellegű állomány. Ezeket a lovakat 1876-banAlsószombatfára költöztették, majd onnan 1912-ben Bábolnára. Innen kerültek az 1950-es években újra hegyi környezetbe, Szilvásváradra.

A lipicai valódi nemzetközi fajta, az egész világon elterjedt. 400 éve fajtatisztán tenyésztik, az 1800-as évek elején alkalmazott egyetlen arab cseppvérkeresztezéstől eltekintve idegen fajtát soha nem alkalmaztak tenyésztése során. A magyarországi állomány kiemelkedő genetikai értékével tűnik ki.

Érdeklődni lehet Szabó Lajosnál!

Segítsünk rajtuk ! osszuk meg minél többen ! Ne legyen a lovakból kutyakaja!

A lipicai nem túl nagy méretű, nemes, de nem finom fejű. Nyaka magasan illesztett, rövid. Izmos hátú ló, jól izmolt farú, inkább dongás, mint mély, korrekt lábállású, kemény patájú fajta. Ügetőmozgására jellemző a magas lábemelés és az akciós mozgás. A fajtában sok a szürke, de pej és fekete színű is előfordul. Feje jellegzetes kosfej. Nyaka izmos, rövid. Fülei különlegesen nagyok.

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top