Connect with us

Egyéb

Családi ház felújítás pályázat 2024 – bejelentették a részleteket!

Családi ház felújítás pályázat 2024 – bejelentették a részleteket!

Családi ház felújítás pályázat 2024 – bejelentették a részleteket!

Családi ház felújítás pályázat 2024 – bejelentették a részleteket! Vissza nem térítendő támogatás 2024 – Otthonfelújítási program képében kap kísérőt a január elsejétől rajtoló csok plusz. A portál megkereste a kormányt az ügy kapcsán, ahonnan elismerték, hogy már készül egy támogatási program, igaz, a kidolgozása még gyerekcipőben jár.

 

Információik szerint 2024 első negyedévében rajtolhat az új otthonfelújítási program, ami a csok plusz program kísérője lesz. Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint az emberek hiába újítanának fel vagy építkeznének energiahatékonyan, nem rendelkeznek az ahhoz szükséges pénzösszeggel.

Az ÉVOSZ ezért azt javasolta, hogy a vissza nem térítendő támogatások helyett a kamattámogatott hitelkonstrukció mellett tegyék le a voksukat. Úgy vélik, ez szükséges ahhoz, hogy a legszélesebb kört „hozzák helyzetbe”.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az otthonfelújítási program lehetséges folytatása kapcsán jelenleg tárcaközi, szakmai egyeztetések zajlanak – írja az Index.

könnyen lehet, hogy már nem sokat kell várni. Jövő év első negyedévében rajtolhat az új otthonfelújítási program, ami – a csok plusz kísérőjeként – gyakorlatilag ráerősít a lakhatási körülmények javítását célzó törekvésekre

– erősítette meg az Indexnek az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ), amely a témában végzett szakmai egyeztetések során arra a következtetésre jutott, hogy tízből nyolc magyar energiahatékonysági felújítást végezne el ingatlanán, amennyiben erre lehetősége adódna. Ez azért is nagy előrelépés, mert – az Index több ízben is beszámolt róla, és ahogy fentebb is említettük – honfitársaink jelentős része ez idáig nem mérte fel kellőképp az energetikai korszerűsítés fontosságát, ami az energiaválság árnyékában a szakembereket is meglepte.

A részletek egyelőre nem ismertek, vagyis azt egyelőre nem tudni, hogy milyen forrásból, mekkora keretösszeggel, vissza nem térítendő támogatás vagy kamattámogatott hitelkonstrukció útján indul a projekt, valamint azt is homály fedi, hogy egy háztartás számára mekkora támogatási vagy hitelösszeg állhat rendelkezésre, a program kidolgozása ugyanakkor elkezdődött – írja a portál.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top