Connect with us

Egyéb

NINCS MUNKAERŐ! 1,5 millió fizetéssel csábítják a magyarokat az Osztrák sípradaicsomokba – Nyelvtudás sem kell!

NINCS MUNKAERŐ! 1,5 millió fizetéssel csábítják a magyarokat a téli síparadicsomokba dolgozni Ausztriába – Sok a betöltetlen állás!

Még nyelvtudás sem feltétlenül szükséges, de aki ismeri a szakmát, azt mondja, kemény melóról van szó.

Rengeteg magyart keresnek idénymunkára Ausztriában, ahol a legújabb adatok szerint a turisztikai szektorból közel 21 500 munkavállaló hiányzik – írta a Pénzcentrum. A legnagyobb probléma a két leghíresebb síparadicsomban, Tirolban és Salzburgban van, ahol majdnem négyezer-négyezer ember hiányzik, miközben vendégből van bőven.

A lapnak kint élő magyar szakértők elmondták, hogy a szektorban uralkodó súlyos munkaerőhiány miatt a nyelvtudás sok helyen nem feltétel, a fizetés közben nagyon jó, főleg a fiataloknak éri meg kimenni.

A Pénzcentrumnak Dr. Nagy Levente Béla Ausztriában élő ügyvéd elmondta, hogy a bérek borravalóval együtt elérhetik a négyezer vagy akár az ötezer eurót is, azaz a másfél milllió vagy majdnem kétmillió forintot is. A lap cikke szerint ezzel még a szállás és étkezés költségeit beleszámítva is jól lehet keresni.

A lapnak nyilatkozó szakértők ugyanakkor kiemelték, hogy ez igen megterhelő munka, és szociálisan is kizsigerelő. Az ügyvéd kijelentette:

Megéri, de ez egy kemény meló, nem egy könnyű egy hüttében dolgozni.

Continue Reading

Ajanlo

To Top