Connect with us

Mindennapok

Visszaállítják a sorkatonaságot Magyarországon? ITT A BEJELENTÉS!

Szalay-Bobrovnoczky Kristóf a Világgazdaságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy felfegyverzik-e Magyarországot.

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott a beszélgetés során, hogy “Magyarország és a magyar emberek nagyobb biztonságban vannak, mint más nyugati országok polgárai, de azért egy külső támadás esetén számíthatunk szövetségeseink gyors és hatékony segítségére is. Jelenleg a fő kérdés, hogy mekkora áldozatok árán tudja megvédeni magát Magyarország?”.

Hozzátette azt is, hogy

a tartós béke, a konfliktusok és súrlódások nélküli világ illúzió. “Az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában, de Magyarország ezt időben észre vette”.

A sorkatonasággal kapcsolatban Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy “a harcászati kiképzés továbbra is csak a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tartalékos állományának tagjai vehetnek részt. A Magyar Honvédséghez való csatlakozás önkéntes”.

Azt is elárulta, hogy a kormány a honvédelem kérdését kiemelt nemzeti ügyként kezeli és biztosítja a Magyar Honvédség átfogó modernizációjához szükséges forrásokat.

Continue Reading

Ajanlo

To Top