Connect with us
03 o kilakoltatott Károly utolsó ebéd-FUSZ

Pénzügy

610 ezres hitel miatt elérverezte a végrehajtó Károly 40 milliós házát – Mlyen világban élünk, kérdem én?

610 ezres hitel miatt bukta 40 milliós házát a beteg nyugdíjas: „Fizetni akarok, mégis utcára tettek”

Onga – Nem akart harcolni a végrehajtóval a 66 éves ongai Németh Károly. Legalábbis fizikailag nem, mert az igazáért a végsőkig hajlandó elmenni. Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Mindezt egy 610.000 forintos alaptartozás miatt, ami sajnos az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. Pedig a férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás, amelynek tegnap elérkezett a szomorú, végső aktusa is.

Mire a Blikk a helyszínre ért, Károly háza már kongott az ürességtől. Leszerelt csapok, a konyhabútornak is csak a helye mutatja, egy hete itt még főztek. Sehol egy bútor, egy kép, egy függöny. Károly, aki a két kezével építette húsz éve a gyönyörű családi házat, már mindent összepakolt.

03 o kilakoltatott Károly utolsó ebéd-FUSZ

Tegnap vitték utoljára házhoz az ebédet Ongán, a Rózsa utca 12 számú házhoz Foto:FUSZ

 

– Először úgy gondoltam, odaláncolom magam a kapuhoz, nem engedek be senkit, de hát soha még csak hangosan sem beszéltem senkivel egész életemben – sírta el magát a Blikknek. – Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség, emiatt már dolgozni sem tudok, pedig fűtésszerelőként most aztán lenne munkám. Ez a tortúra lelkileg is tönkretett, fogalmam sincs, ma estétől hol fogok aludni.

Károly állítja: házát egy 610 ezer forintos, személyi kölcsön tartozás miatt árverezte el a hatóság. Az új tulajdonos 15 millió forintot fizetett az ingatlanért.

– Elismerem, a tartozásom, fizetni is akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, kaphassak egy kis időt, senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, én hivatalos választ nem kaptam. Csak a barátaimban, a családomban bízhatok, ha nem fogad be senki, marad az utca, nemsokára jön a fagy, legalább hamar vége lesz, megfagyok.

Károly történetén a 4000 lakosú Onga egy emberként háborog, igazságtalannak tartják, hogy ennyi pénzért elveszik valaki feje felől a tetőt. Ráadásul a vételárból sem kap semmit a férfi, a bírságok, az illetékek mellett a végrehajtó díját is ebből a pénzből vonják le, mindenki nyer az ügyleten, csak a beteg férfi nem.

– Nagyon sajnáljuk Károly bácsit, mindenkinek segített, ő volt a legjobb víz és gázszerelő messze környéken, jó árakkal, tisztességes munkákkal – keseredett el az egyik szomszéd, Lakatos Rozália. – Megdöbbentő, hogy mennyire nincs emberség egy ilyen eljárásban, hogy csak a pénzt nézik.

03 o kilakoltatott Károly végrejató rendőr-FUSZ (1)

Rendőri kísérettel érkezett meg a végrehajtó Foto: -FUSZ (1)

 

Dr. Kádár Petra Pálma, miskolci végrehajtó pontosan érkezett a 13 órára meghirdetett eljárásra, hét fős rendőri kísérettel, lakatossal, az új tulajdonos képviselőjével. A jogász azonnal kijelentette, a végrehajtói kamara engedélye nélkül nem nyilatkozhat az eljárásról. A Blikknek annyit mondott csak el az ügyről, a budapesti székhelyű iroda kezdeményezte a végrehajtást, őt csak illetékességből kérték fel az eljárás lefolytatására. A rendőröknek nem akadt dolguk, Németh Károly bár feldúltan, de ellenállás nélkül adta át az ingatlant. Annyit még elmondott, sosem a tartozást, mindig csak az eljárás jogszerűségét, a kérelmei, egészségi állapota semmibe vételét vitatta.

03 o kilakoltatott Károly-FUSZ (7)

A körzeti megbízott megköszönte Németh Károlynak, hogy nem tanúsított ellenállást Foto: -FUSZ (7)

 

A végrehajtást kérő cég választ ígért megkeresésünkre, azonban az a lapzártáig nem érkezett meg. A Blikk információi szerint a végrehajtást elrendelő budapesti cég és a vevőként szereplő társaság székhelye ugyanabban a budapesti irodaházban van.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top