Connect with us

Pénzügy

Döbbenet! ERRE költötték el segélyüket a közmunkás romák! Mindenki ledöbbent…

ERRE költötték el segélyüket a romák: – Mit lehet erre mondani..? Sokakat megdöbbentett! ERRE költötték el segélyüket a romák: – Mit lehet erre mondani..?

Az INDEX az abcug.hu nyomán a napokban beszámolt egy apró somogyi falúban élők tetteiről, főként romákéról és közmunkában élőkéről. Ők nem e tengődést és nihilt választották, hanem összefogtak, és először egy szemetes, üres telekből csináltak parkot, majd a falu szélén évtizedek óta üresen álló kápolnát újították fel.

Park felújítva

Nők és férfiak dolgoztak heteken keresztül a szabadidejükben, és annyira szerették volna, hogy újra lehessen misét tartani a templomukban, hogy 22 ezer forintot is összegyűjtöttek, csak kezdődhessen már a munka.

Ezek az emberek tavaly nyáron gondoltak egyet, és úgy döntöttek, hogy kezdenek valamit az óvodával szembeni szemetes tisztással. Nem volt ott előtte semmi, csak gaz, meg néhány fa. Szóltak a település, Öreglak polgármesterének, hogy szükségük lenne némi építő anyagra, mint cementre, téglára, sóderre. Meg is kapták, és pár hét alatt megépítettek egy közösségi teret: rendbetették a füvet, ültettek rózsákat, padokat állítottak, és egy Szűz Mária emlékhelyet.

Az óvodával szembeni kis park azonban csak az első lépés volt. A település szélén, a temető mellett hosszú évtizedek óta omladozott egy kis templom, a tettrekész romák pedig hamarosan észre is vették ezt.

Kápolna is szép lett

 

ERRE költötték el segélyüket a romák: – Mit lehet erre mondani..? Sokakat megdöbbentett! ERRE költötték el segélyüket a romák: – Mit lehet erre mondani..?

A brigád egy része az adventi készülődés idején a felújított kápolnában | Fotó: Magócsi Márton

Cikknek nincs vége,itt folytatódik: fenysebesseg.hu

Fantasztikus történet .Sok lájkot nekik .

 

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/erre-koltottek-el-segelyuket-a-romak/2

Continue Reading

Ajanlo

To Top