Connect with us

Egyéb

65 éve él vastüdővel ez a férfi.. 6 éves korában került bele, és benne öregedett meg

65 éve él vastüdővel ez a férfi.. 6 éves korában került bele, és benne öregedett meg

Paul Alexander ma már 71 éves, foglalkozására nézve ügyvéd. Hat éves korában, az 50-es évek első felében egy gyermekbénulás-járvány áldozata lett, és ezért került vastüdőre, amelyen már 65 éve él.

 

A légző izmai nem működnek automatikusan, így bár pár órára elhagyhatja a vastüdőt, de ez alatt akaratlagosan kell levegőt vennie, ami egyáltalán nem könnyű feladat.

A nehézségek ellenére sikeres pálya áll a ma már nyugdíjas ügyvéd mögött. Remekül dolgozott, ügyfelei megbíztak benne, és sokak számára példaképpé vált.

Néhány éve egy nehezebb időszakot élt meg, mert meghibásodott a vastüdő, és nagyon nehéz volt olyan szerelőt találni, aki ezt a gépezetet még képes megjavítani. Végül egy kedves gépészmérnök segített neki abban, hogy megreparálja a szerkezetet, és így lényegében megmentette Paul életét.

 

 

Ma már ő az egyik utolsó olyan ember az egész világon, akit vastüdő tart életben, hazánkban egyébként 2005-ben, immár tizenhat éve cserélték le az utolsó ilyen masinát.

Neked mi a véleményed?

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/65-eve-el-vastudovel-ez-a-ferfi-6-eves-koraban-kerult-bele-es-benne-oregedett-meg/

Continue Reading

Ajanlo

To Top