Connect with us

Pénzügy

Rendkívüli iskolakezdés jön Szeptemberben – Erre készüljenek a szülők!

Rendkívüli iskolakezdés jön Szeptemberben – Erre készüljenek a szülők!

Rendkívüli iskolakezdés jön Szeptemberben – Erre készüljenek a szülők!

A 2023/2024. tanév rendjére vonatkozó jogszabály várhatóan augusztus elején jelenik meg a Magyar Közlönyben. Annyi biztos, hogy a tanév szeptember 1-jén kezdődik, ami idén péntekre esik.

A 2023/2024. tanév rendjére vonatkozó jogszabály előkészítés alatt van, várhatóan augusztus elején jelenik meg a Magyar Közlönyben. A tanév a törvényi előírások szerint szeptember 1-jén kezdődik – közölte a Belügyminisztérium az Eduline kérdésére. Ez sok diáknak fájhat, hiszen 2023-ban szeptember elseje péntekre esik.

A következő tanév fontos dátumait tartalmazó jogszabály a korábbi években már június közepén megjelent, hiszen a tervezés fontos lehet a szülők számára. Kivételt képez a 2022/23-as tanév rendje, amit szintén szokatlanul későn, július 30-án tettek közzé.

Bár még távolinak tűnhet, de hamar eljön majd az őszi tanévkezdés, ideje már most utánajárni milyen támogatások vehetők igénybe a gyermekünk, vagy gyermekeink beiskoláztatásához. Az állam és az önkormányzatok mellett a munkáltató is biztosíthat iskolakezdési támogatást. De vajon kinek jár iskolakezdési támogatás és mikor, hol kell igényelni, mekkora összege lehet?

Az iskolakezdés bizony nagyon megterheli a családi kasszát egy gyermek esetén is, több gyermeknél pedig csillagászati összeget lehet otthagyni a papírírószer-, táska-, vagy sportszerboltokban. Érdemes több hónapra elosztva megvásárolni ezeket, hogy ne augusztus végén kelljen mindent egyben beszerezni.

Előrehozott családi pótlék

Az állam minden hónapban bizonyos összeggel hozzájárul a gyermek neveléséhez. Ez a családi pótlék, ami nevelési ellátásból és iskoláztatási támogatásból tevődik össze. Nevelési támogatásként a gyermek születésétől a tankötelezetté válásának évéig (október 31-ig) jár, utána iskoláztatási támogatásként folyósítják a tankötelezettség időtartama alatt.

Ez az ellátás tehát nem kifejezetten az iskolakezdés megkönnyítését szolgálja, de segítséget jelenthet közvetlenül előtte. A szeptemberi családi pótlékot már augusztus utolsó hetében megkapják a családok, ezt fordíthatják a tanszerek, egyéb szükséges dolgok beszerzésére.

 

Személyi kölcsön igénylése, akár 5 perc alatt.
Banki előminősítés azonnal itt:

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top