Connect with us

Életmód - Egészség

Önts ecetet a kertedbe és csodát látsz

Önts ecetet a kertedbe és csodát látsz

Itt a nyár, és ilyenkor nemcsak a takarításnál, de a kertben is hasznos segítőtársad lehet. Mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a környezetbarát megoldásokat, akkor nemcsak a háztartásban, hanem a kertben is érdemes rendszeresen használnod az ecetet, mert óriási segítség, ráadásul így garantált a vegyszermentesség. Akárcsak a háztartásban, az ecet a kertben is elég sokoldalúan felhasználható. Összegyűjtöttük, mi mindenben segíthet neked.

Jó, ha kéznél van az ecet a kertben! Fotó: Ripost

1. Kiváló gyomirtó

Ha a növényekre locsolod az ecetet, kipusztulnak tőle, ezért ha olyan helyeken ütötte fel a fejét a gaz, ahol dísznövényeid nincsenek, akkor ecettel könnyedén kiirthatod őket. Tipikus példa erre a betonjárdából, díszkövek közül feltörő gaz, amit kézzel nagyon nehéz kihúzni, hiszen a legtöbbször beszakad; akkor pedig néhány nap múlva újra kihajt. Önts 10%-os vagy 20%-os ecetet közvetlenül a gyomnövények tövére; hamar ki fognak pusztulni. Fontos, hogy tényleg csak ott használd, ahol nincsenek dísznövények, zöldségek, mert az ecet nem válogat!

2. Távol tartja a meztelen csigákat

Ha ezek a kártevők rendszeresen látogatják a virágoskerted vagy a veteményedet, akkor figyeld meg, hol közlekednek, hol látod belőlük a legtöbbet – majd oda és önts egy kevés tömény, vagy vízzel hígított ecetet.

3. Megszabadít a hangyáktól

Ha elárasztották a teraszt, a lakást a hangyák, ecettel is elűzheted őket. Tölts egy spriccelős flakonba vízzel hígított ecetet, és ezzel fújd be a hangyák közlekedési útvonalait.

4. Megtisztítja a szerszámaidat

Kint felejtetted az ásót, kiskapát, metszőollót, és berozsdásodott az eső után? Az ecet ebben is segíthet! Áztasd ecetbe egy éjszakára a rozsdás szerszámot; reggelre a savas hatás miatt leoldódik a rozsda.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top