Connect with us

Balesetek

Öt embert menthetnek meg Szvoboda Bence szervei – szívszorító ami most kiderült

Utoljára bőgött fel a balatonberényi temetőben Szvoboda Bence krosszmotorja.

A tízszeres magyar bajnok versenyző június 14-én, 31 évesen hagyott itt minket, miután pár nappal korábban egy csehországi viadalon bukott, s a mögötte érkező áthajtott rajta. A tragikusan fiatalon elhunyt motokrosszos egész élete a versenyzésről szólt, emléke előtt tisztelegve pedig a család kérésére a barátok, versenyzőtársak motoros mezben érkeztek, s vettek búcsút a népszerű sportolótól. Több százan gyűltek össze, hogy utolsó útjára kísérjék Bencét, akit motoros ruhájában helyeztek örök nyugalomra.

Szvoboda krosszmotorja szombaton utoljára bőgött fel /Fotó: Knap Zoltán

Szvoboda krosszmotorja szombaton utoljára bőgött fel /Fotó: Knap Zoltán

Barátja, Nagy Norbert sajtósként, fotósként a teljes pályafutását végigkövette a kétszeres cseh, egyszeres osztrák bajnok motokrosszosnak.

Gyönyörű emlékeket őrzök rólad, barátom. A cseh győzelmeket, az ADAC-győzelmeket, a fotózásokat, vagy a családi házban elköltött lakomákat. Anyukád nem sajnálta tőlünk a nutellás palacsintát soha – mondta a búcsúztatáskor Norbert. – Felfoghatatlan, hogy már nem fogsz többet hívni, nem jössz át egy kávéra, és nem láthatlak versenyezni sem.

Szvoboda Bence mindig számíthatott családja támogatására, apja szerelőként, sofőrként is segítette /Fotó: Knap Zoltán

Szvoboda Bence mindig számíthatott családja támogatására, apja szerelőként, sofőrként is segítette /Fotó: Knap Zoltán

Szvoboda a sportág iránti rajongását édesapjától örökölte, aki szerelőként, sofőrként járta vele a versenyeket, míg édesanyja a háttérből támogatta.

Mi nem búcsúzunk. Mi köszönetet szeretnénk mondani, hogy nagyszerű fiunk voltál, tiszteltél és szerettél bennünket. Köszönjük, hogy sok örömet és boldogságot hoztál az életünkbe, részesei lehettünk ennek a rendkívül küzdelmes, de annál sikeresebb pályafutásnak, mindig büszkék lehettünk rád, és ez a büszkeség nem múlik soha. Velünk maradsz életünk utolsó percéig” – hangzott a szülők búcsúja Norbert tolmácsolásában.

A motorost talán legidősebb szurkolója, a 82 éves Bognár Péter külföldi futamokra is elkísérte.

Ötvenöt esztendeje járok versenyekre. Hét-nyolc éves volt Bence, amikor az édesapját megismertem, onnantól követtem a pályafutását. Egy-két németországi futamán, és az összes cseh versenyén ott voltunk, mindkét cseh bajnoki címét a helyszínen szurkoltuk ki. A nagy korkülönbség ellenére még én is tanultam tőle, akaratról, kitartásról, szenvedélyről” – mondta a Sportálnak Péter bácsi.

Péter bácsi Szvoboda teljes pályafutását végigkövette /Fotó: Knap Zoltán

Péter bácsi Szvoboda teljes pályafutását végigkövette /Fotó: Knap Zoltán

Szerveit felajánlották

Szvoboda nem sérült szerveit felajánlották, ami öt ember számára jelentheti egy új élet lehetőségét.

Még értelmetlen haláloddal is megmentettél másokat. Valahol van a világon öt ember, aki neked köszönheti az életét. Lehet, hogy ez volt a te happy ended. De nekünk, akik itt maradtak, nehéz elfogadni” – ­mondta Nagy.

Continue Reading

Ajanlo

To Top