Connect with us

Pénzügy

96 600 forintot KAPHATSZ ÉVENTE! Csak egy orvosi igazolás kell hozzá!

96 600 forintot KAPHATSZ ÉVENTE! Csak egy orvosi igazolás kell hozzá!

96 600 forintot KAPHATSZ ÉVENTE! Csak egy orvosi igazolás kell hozzá!

Új törvény 2022-ben-96 600 forintot KAPHATSZ ÉVENTE! Csak egy orvosi igazolás kell hozzá!

Ha dolgozol és emellett bizonyos betegségekben szenvedsz, akkor a minimálbér öt százalékának megfelelő mértékű pénzt hagy az állam a zsebedben, adókedvezmény formájában. Mivel idén is emelkedett a minimálbér összege, mutatjuk, mennyivel kell kevesebb adót fizetned 2022-ben.-írja a https://www.penzcentrum.hu

2022-ben: havonta a minimálbér 5 százalékával megegyező összegű kedvezményről, 8050 forintról, tehát éves szinten  összesen 96 600 forintról.

Az adókedvezmény nem segély, hanem egy engedmény, melyet az állam a dolgozók egy csoportjának biztosít rászorultság alapján. Azoknak biztosítja az állam, hogy kevesebb adót fizessenek a többi adózónál, akik olyan betegségekben szenvednek, melyeket a törvény súlyos fogyatékosságként határoz meg.

A 335/2009. (XII. 29.) Kormányrendelet összesen 18 olyan betegségcsoportot (ez hétszáz betegséget jelent) határoz meg, amelyek esetén érvényesíthető az adókedvezmény, melyeket a BNO kódjuk alapján a betegek is azonosíthatnak.

A következő betegségek esetén jár az adókedvezmény:

egyes hallási és látási fogyatékosságok,
bizonyos mentális fogyatékosságok és viselkedészavarok,
egyes mozgásszervi megbetegedések,
skizofrénia egyes változatai,
a vérképzőrendszer rosszindulatú betegségei,
egyes rákos megbetegedések,
egyes immunbetegségek,
egyes emésztőszervi betegségek, például Crohn betegség,
veleszületett enzimopátiák (az egyes enzimek működésének rendellenességei), például laktóz intolerancia, lisztérzékenység, vagy a szénhidrát anyagcsere egyéb zavarai,

veleszületett és szerzett szívbetegségek,
egyes fejlődési rendellenességek (például Down-szindróma), vagy
az elválasztó mirigyekkel és anyagcsere meghibásodásával összefüggő egyes megbetegedések, többek között az I. és II. típusú cukorbetegség.
2021-től adókedvezményt igényelhetnek az emlő- és petefészek-daganatban, a méhnyakrákban, az endometriózisban, valamint a here- és prosztatarákban szenvedők is.

Személyi kölcsön igénylése, akár 5 perc alatt.
Banki előminősítés azonnal itt:

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top