Connect with us

Sztársztorik

Szívszorító ígéretet tett férjének: Pártai Lucia teljesítette Aigner Szilárd végakaratát

Szívszorító ígéretet tett férjének: Pártai Lucia teljesítette Aigner Szilárd végakaratát

Sok évnyi szomorúság és magány után…

Aigner Szilárd hét éve hunyt el – váratlanul, a 70. születésnapja után. Felesége, és lányaik nehezen dolgozták fel a családfő halálát. A meteorológus a Blikknek beszélt arról, hogy nem az idő, hanem a család és a munka segített valamennyire begyógyítani a sebeket.– Ő most is velünk van a szélben, az esőben, a napsütésben és persze, az emlékeinkben. Nincs nap, hogy ne gondolnánk rá – mesélte Lucia. – Örülök, hogy a társa lehettem, és hálás vagyok azért a sok évtizedért, amit vele tölthettem. Jó érzés, hogy mai napig sokan őrzik őt a lelkükben, és rá emlékezve használják az annyira jellemző „derűs napot” köszönést.

Különösen nehéz volt, hogy oly’ hirtelen távozott, sokáig beszélni sem tudtam róla. Nekem nem az idő segített, hanem a lányok, illetve az, hogy velük együtt Szilárd szellemiségében, önmagunktól maximumot elvárva visszük tovább az addigi munkát, például az eumet.hu előrejelző oldalunk folyamatos frissítését.

Pártai
 Lucia meteorológus /Fotó: RAS

PÁRTAI LUCIA ÚJRA SZERELMES / FOTÓ: RINGIER

Szilárd évek óta özvegy volt, amikor egymásba szerettek Luciával. A meteorológus a második házasságába egy hétéves kislánnyal, Évával érkezett, akit Lucia a sajátjaként szeret. Később megszületett a közös gyermekük, a kis Lucia.

– Szilárd erősen kapacitált, hogy legyen közös gyermekünk is, mert a köztünk lévő korkülönbség miatt úgy gondolta, valószínűleg ő megy el előbb, s hogy ne maradjak egyedül. Sokszor osztott meg olyan gondolatokat, amiket akkor nem értettem, de utólag tudom, ezek voltak a végrendelkezései, amiket mi mai napig tiszteletben tartunk. Az egyik ilyen volt, hogy később ne maradjak egyedül – mesélte Lucia, aki akkor hallani sem akart erről. De jó pár évvel később a munkájának köszönhetően megismerte Mihályt, akivel a magánéletben is társak lettek.

– Misi nagyszerű ember, széleskörű tudása, embersége, „anyaszívű apasága” miatt is tisztelem, mindenben számíthatunk egymásra, s az örömöt, illetve a szomorúságot is együtt éljük meg. A lányok is családtagként szeretik, Lucia lányom tíz hónapos kisfiának, Aigner-Kovács Konrádnak fogadott, szerető nagypapája, és bizonyára így lesz majd a másik unokánkkal is, akit a lányom már a szíve alatt hord. Éva is szereti és felnéz rá, hiszen hatalmas szaktudásával segíti a munkánkat, ahogy mi az előrejelzésünkkel az övét. Misinek is vannak gyerekei, akikkel szintén nagyon jó a kapcsolatom.

Lucia hálás Mihálynak

A férfi jól viseli, hogy a meteorológus folyton utazik, dolgozik, gondját viseli az édesanyjának, és viszi a lányokkal közös céget. Ráadásul hamarosan ingázni is fog Párizs és Budapest közt, mert a lánya kétlaki életet él majd a férje munkája miatt.

Continue Reading

Ajanlo

To Top